Anamaria Vasile

Idei de întâlniri romantice pentru părinți

Mami, înainte de a fi tatăl copiilor tăi, este iubitul tău. Tati, înainte de a fi mama grijulie, este soția frumoasă a ta! Nu uitați asta, dragi părinți! Înainte de a vă crește copiii, de a-i hrăni, educa și de vă juca cu ei, voi doi ați fost și veți rămâne doi iubiți, soț și soție, două suflete îndrăgostite.

De ce e important să păstrezi relația ca la început?

Poate că ai senzația că trebuie să stabilești priorități, iar în acest moment al vieții, copiii sunt cei mai importanți. Sigur, așa este, după ce apar piticii în viețile noastre, ei vor fi mereu pe primul loc. Dar, reține! Când „îndrăznești” să te pui pe tine pe primul loc, le va fi bine și copiilor! Când mama e bine, când tata e bine, atunci și copilul e bine.

Copiii cresc mai fericiți dacă își văd părinții apropiați. Nu o spun eu, ci o declară specialiștii cu fiecare ocazie. Într-o discuție cu o cunoștință terapeut, mi-a spus că niciodată un copil crescut cu iubire, nu va simți neajunsurile, nu va simți dacă va mânca ciorbă de cartofi, față de un copil crescut cu cele mai scumpe jucării și mâncăruri, dar cu părinți reci, distanți și împovărați de griji.

Ce facem noi, ca parteneri, ca să nu lăsăm grijile zilnice să apese pe relația noastră? Ne acordăm timp pentru noi doi. Poate vei zice că nu e așa ușor. Ei bine, chiar e ușor. Eu trăiesc în povestea asta, în care și mama și tata lucrează, avem doi pitici acasă și totuși – da! – reușim să avem uneori și o mică întâlnire romantică.

Idei de întâlniri romantice pentru mami și tati

Banal, dar eficient: cină la lumina lumânării în bucătărie

Dacă de obicei, mâncați pe fugă, care cum apucă, în timp ce butonați telefoanele, e momentul să vă acordați o jumătate de oră pentru voi. Cei mici se pot juca, pot fi deja puși la somn sau pot chiar să stea alături de voi, dacă sunt prea micuți pentru a fi lăsați singurei. Nu vă puneți singuri piedici, soluții există! Gătește ceva bun sau poți chiar comanda, dacă nu ai timp, apoi aprinde o lumânare. Dacă nu sunteți genul romantic, vi se va părea cu totul ieșit din comun. Dar încercați, măcar o dată, să mâncați la lumina lumânării. Totul vi se va părea mai cald și mai calm, partenerul va fi mai relaxat, tu vei fi mai relaxată, iar, preț de jumătate de oră, doar voi existați pe lumea asta. Exact ca la început, îți amintești?

Idei de întâlniri romantice pentru părinți
Idei de întâlniri romantice pentru părinți

O surpriză în mijlocul săptămânii

De multe ori, eu și cu soțul meu, la ocazia anumitor aniversări, ne surprindem reciproc cu o masă în oraș. El mă duce la ce restaurante știe că sunt pe gustul meu și pe care aș vrea să le încerc, eu îl scot în locuri unde știu că se gătesc mâncărurile lui preferate. Și ghiciți ce! Nu așteptăm să vină weekendul ca să ne sincronizăm programul și să ieșim. Pur și simplu, când e ziua cea mare, fie că e marți, joi sau sâmbătă, copiii merg la bunici, iar noi ne îmbrăcăm frumos, ne aranjam și ne parfumăm. De fiecare dată când am făcut asta, a urmat o perioadă încărcată de energie și de bunădispoziție!

O mică escapadă în doi

Am mai povestit și în articolul cu secrete pentru o relație reușită că micul nostru truc este să ne oferim o mică vacanță fără copii. Este mai relaxant, mai odihnitor și mai romantic să plecăm noi doi, chiar și pentru 2-3 zile. Dacă nu ai făcut asta niciodată de când ai copii, încearcă. Mergi o fugă la mare, la munte sau într-un orășel din apropiere. Descoperiți o lume nouă, în doi. Vă va fi dor de copii, cu singuranță. Dar, uneori, e nevoie în viață și de o doză de dor.

O seară de jocuri în doi

Fiți și voi copii și alocați-vă o seară doar pentru a vă juca. Da, ați înțeles bine. Sunt o mulțime de jocuri, precum cele de pe onlinemall.ro, de unde comandăm noi, care pot fi jucate în doi. Vă veți distra și vă veți relaxa cum, probabil, nu ați mai făcut-o de mult. Mai vine vorba acum despre vinovăția față de copii? Credeți-mă, copiii vor iubi mult mai mult un părinte care știe să se joace și care este tânăr în spirit și în acțiuni.
Așadar, voi ce variantă de întâlnire romantică alegeți? Lăsați-mi în comentarii!