Anamaria Vasile

Intr-o zi, colega mea a aparut cheala la munca. Nimeni n-a vrut sa se bage in seama cu ea si sa o intrebe ce s-a intamplat. Ar fi fost ciudat… Dar eu sunt o curioasa, asa ca am intrebat-o direct. Mi-a zambit larg si m-a strans in brate

De cele mai multe ori, un loc de munca inseamna mai mult decat un simplu loc unde mergi cinci zile pe saptamana si 9 ore pe zi.

Acest loc aduce la un loc oameni diferiti cu care ajungem sa socializam, de voie sau de nevoie. O femeie din Statele Unite a povestit o intamplare de la locul de munca ce a ajutat-o sa respecte si mai mult o colega.

“Lucrez intr-o cafenea de doi ani. In acest timp, o groaza de angajati s-au perindat pe aici, unii cu norma intrega, altii cu jumatate de norma. Vin si pleaca.

De sase luni, am o noua colega, o tipa haioasa cu un par lung blond superb. Nu suntem prietene. E cam greu sa te imprietenesti cu cineva cand lucrezi in schimburi si nu ai timp nici sa respiri.

Intr-o zi, m-am nimerit cu ea in schimb. A intrat in cafenea si a atras privirile tuturor angajatilor. Purta o bandana roz si se vedea clar ca s-a ras in cap. Unde disparuse parul ala lung frumos pe care il invidiam?

Lumea si-a vazut de lucru in continuare. Nimeni n-a vrut sa se bage in seama cu ea si sa o intrebe ce s-a intamplat. Ar fi fost ciudat. Dar, eu sunt o bagacioasa si o curioasa, asa ca m-am dus glont la ea si am intrebat-o ce s-a intamplat cu parul ei.

Mi-a zambit larg si m-a strans in brate. M-a socat. Nu ma asteptam la asemenea reactie. Eu am fost singura care a ajut curajul sa o intrebe.

– Cea mai buna prietena are un copil de patru ani si acum e iar insarcinata. A aflat de curand ca are cancer si iubitul ei a parasit-o. Am incercat sa-I fiu alaturi, sa o ajut.

I-am promis ca atunci cand va incepe sa-si piarda parul din cauza chimioterapiei, imi voi rade parul. Aseara m-a sunat si mi-a spus ca a inceput sa piarda ghemotoace de par. I-am zis ca ajung in 10 minute la ea. M-a ras in cap apoi am ras-o eu.”