Anamaria Vasile

Iohannis face ravagii. Cine va fi noul premier al României? Zi mare la Cotroceni

Alegerile parlamentare din România au avut loc pe data de 6 decembrie, însă nici până în prezent, partidele politice învingătoare nu au ajuns la o decizie cu privire la viitorul premier al țării.
Totuși, lucrurile urmează să se aranjeze după ziua de marți. Se pare că preşedintele Klaus Iohannis a invitat preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru.

„În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) şi ale art. 103 din Constituţia României, preşedintele Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru”, a informat Administraţia Prezidenţială.

Conform informării transmise, consultările încep de la ora 15.00, iar social democrații sunt primii invitați la Cotroceni. Aceștia sunt urmați de liberali, USR PLUS, AUR, UDMR, și restul minorităților naționale din Parlament.

Consultările ar urma să aibe loc până la ora 17.30 și rămâne de văzut dacă se va ajunge în final la o înțelegere între marile partide politice.