Anamaria Vasile

Juriul I-A Cerut Sa Opreasca Prestatia Crezand Ca Nu Canta Live

Simon Cowell este un producator celebru si un prezentator TV foarte cunoscut, el identificand talentele oamenilor simplii pe care ulterior ii ajuta s devina staruri recunoscute international.

Iar ca sa ajungi sa il impresionezi pe Simon este destul de greu, avand in vedere la cate castinguri a participat si la cati oameni au audiat.

In momentul in care Ronee Martin, o doamna in varsta de 62 de ani a inceput sa cante, Simon a cerut ca aceasta sa opreasca momentul, deoarece acesta credea ca Ronee nu canta pe viu, si ceea ce se aude nu este vocea ei. Insa dupa ce Ronee a inceput sa interpreteze o alta piesa, juriul a ramas fara cuvinte.

Mulți profesori de chitară nu acceptă ca elevi decât copiii ce au împlinit vârsta de 10 ani.

Chitara este un instrument foarte dur, iar chitariștii de orice vârstă pot confirma asta. Trebuie să ții chitara corect, să ții ambele mâini într-o pozitiție corectă și trebuie să te asiguri că mâna stângă și degetele mâinii stângi au o postură bună pentru apăsarea unei corzi pe tastieră.

De la postura corectă până la cântarea celei mai simple melodii poate fi un drum lung, este nevoie de multă forță în degete, iar formarea unor mâini puternice poate dura o perioadă.

De aceea, de cele mai multe ori, copii inspirați încep să ia lecții de chitară, dar își pierd motivația când realizează cât de greu este cu adevărat și sfârșesc prin a renunța. Cu siguranță, dacă vor încerca din nou peste câțiva ani, li se va părea mai ușor, dar până atunci își pierd dorința și inspirația de a cânta.

Care sunt alternativele?

Pianul

Pchild-pianoianul este unul dintre cele mai ușoare instrumente pentru mâinile copiilor. Sigur că la început există dificultăți legate de coordonare, dar, în esență, nu este dificil pentru un copil să stea pe scaun și să apese pe clape.

Pe lângă asta, tânărul elev va avansa în lumea citirii muzicii pe note și va avea o bună înțelegere a teoriei muzicale. Aceste lucruri îl vor avantaja indiferent de instrumentul pe care îl va urma în viitor.

Chitara electrică în loc de chitară acustică

Există o cutumă care spune că trebuie să începi cu o chitară acustică, pentru că te va face un chitarist mai bun.

Există un singur motiv pentru care această zicală este adevărată: este mult mai greu să cânți la chitară acustică. Raportat la o chitară electrică, corpul unei chitare acustice este mai mare, ceea ce o face mai dificil de ținut, distanța de la corzi la tastieră este mai mare, ceea ce face corzile mai greu de apăsat, gâtul chitarei acustice este de obicei mai gros, corzile sunt mai groase.

Pe principiul ăsta, da, chitara acustică te face să ai mâini mai puternice și să poți cânta cu ușurință apoi pe o chitară electrică. Asta dacă poți, copil fiind, să cânți la acustică!

Din această cauză, opțiunea ideală pentru un copil este o chitară electrică. Corpul chitarei este mai mic și mai comod, gâtul și corzile sunt mai subțiri, toate astea fac din chitara electrică un instrument mai prietenos cu copiii.

În plus, există și chitare electrice pentru copii, de mărime 3/4, ce pot fi benefice micilor chitariști la începutul aventurii lor în lumea muzicii.