Anamaria Vasile

La început cei din juriu au crezut că este o glumă

n cadrul concursurilor de talente fiecare concurent încearcă să aducă în scenă un număr care să impresioneze atât juriul cât şi publicul prin talent, creativitate şi originalitate.

Fie că interpretează o piesă muzicală, dansează sau se prezintă în faţa juriului cu momente inedite, toţi concurenţii se străduiesc să fie cei mai buni.

„Christopher One Little Indian” este numele de scenă al unuia dintre concurenţii care au participat la ediţia din 2016 a concursului „America’s Got Talent”.

Originar din Las Vegas, concurentul în vârstă de 54 de ani a păşit cu mult curaj pe scena concursului încrezător fiind că numărul lui va aduce bună dispoziţie şi distracţie maximă.

După inerenta conversaţie de început între concurent şi juriu, Christopher a părăsit subit scena fără o explicaţie prealabilă.

Membrii juriului au fost contrariaţi de acest lucru crezând că este o glumă, însă după câteva clipe aveau să privească un spectacol desăvârşit.

Religiile indienilor nativ-americani sunt practicile spirituale si traditiile, ceremoniile, dansurile. Acestea pot varia in functie de zona si sunt bazate pe istorii si credinte ale triburilor si clanurilor. Fiecare trib are propriile credinte.

Teologia poate fi monoteista, politeista sau animista. Traditiile sunt transmise pe care orale sub forma de povesti, alegorii si principii, bazandu-se pe invataturile din familie si comunitate.

Incepand cu anii 1600, catolicii si protestantii isi trimit misionarii sa-i converteasca pe indieni la crestinism.

Cu forta si ajutorul armatei si guvernului, nici pana astazi nu au reusit pe deplin. Copiii indienilor au fost fortati sa invete in sistemul american, ceremoniile au fost interzise timp de 80 de ani.

Multe se desfasurau in secret, departe de ochii guvernului

Salasul Pamantului este una dintre religiile raspandite printre triburile din nordul Californiei si sudul Oregonului, la triburi precum Pomo, Achomawi, Shasta, si Siletz. Ca si Dansul Fantomelor, religia vorbeste despre intoarcerea stramosilor si sfarsitul lumii.

Aceasta religie a impactat practicile religioase de mai tarziu precum Dansul Visului.

Dansul Fantomelor (celebrul Ghost Dance) este un termen general ce se refera la diferite miscari de revitalizare religioasa. Este legat de samani si de lumea spiritelor. Dansul Fantomelor era menit sa serveasca ca si conexiune cu toate caile traditionale si pentru a onora stramosii.

Dansul este un dans circular, folosit de indieni inca din timpuri preistorice.