Anamaria Vasile

Le face glume tuturor oamenilor pe care ii intalneste in calea sa. Cel mai nebun om :)))

Umorul este contagios. Râsul este mult mai contagios decât orice tuse, strănut, sau viroză. Când râsul este împărtășit, se leagă prietenii, iar oamenii trăiesc stări de fericire, bucurie și prietenie. Hohotele de râs declanșează, de asemenea, modificări fizice sănătoase în organism. Umorul întărește sistemul imunitar, crește energia, diminuează durerea, și te protejează de efectele nocive ale stresului. Așadar, râsul este cel mai bun medicament, mai ales că este distractiv, gratuit și ușor de utilizat.

”Simțul umorului este unul dintre cele mai puternice instrumente pe care le ai pentru a te asigura că starea de spirit și cea emoțională spijină întru totul sănătatea organismului”, spune Paul E. McGhee.

Nimic nu funcționează mai eficient decât râsul

Râsul este un antidot puternic la stres, durere și conflict. Nimic nu funcționează mai bine și mai eficient în a restabili echilibrul organismului decât un râs bun și sănătos. Umorul luminează poverile, retrezește încrederea, te conectează cu ceilalți, îți conferă instantaneu o stare pozitivă și o privire mai optimistă asupra prezentului.

Având o așa mare putere de vindecare și de regenerare, râsul este o resursă extraordinară pentru a depăși problemele, a consolida relațiile și a menține sănătatea fizică și psihică.

Astfel, iată câteva sugestii pentru care râsul este benefic pentru sănătate:

Râsul relaxează întregul corp. Un râs bun, copios reduce tensiunea fizică și stresul, lăsând mușchii relaxați aproximativ 45 de minute.

Întărește sistemul imunitar. Hohotele de râs reduc hormonii de stres și cresc celulele sistemului imunitar și anticorpii care luptă împotriva infecțiilor, îmbunătățind, astfel, rezistența la boli.

Râsul declanșează eliberarea de endorfine, substanțe chimice naturale care dau bună dispoziție organismului. Endorfinele promovează sentimentul de bunăstare și pot calma temporar durerea.

Protejează inima. Hohotele de râs îmbunătățesc funcția vaselor de sânge și crește fluxul, lucruri care pot proteja împotriva unui atac de cord sau a altor probleme cardiovasculare.

Râsetele și umorul te ajută să-ți menții sănătatea emoțională

Hohotele de râs te fac să te simți bine. Cu siguranță ai observat că sentimentul pe care îl ai atunci când râzi rămâne în mintea și în corpul tău momente bune după ce ai încetat să mai râzi. De aceea, se spune că umorul te ajută să ai o atitudine pozitivă, optimistă, mai ales în situațiile dificile, precum dezamăgiri sau pierderi. Mai mult, râsul îți dă putere și curaj să găsești noi resurse de sens și speranță în viitorul tău. Chiar și în cele mai pline de stres situații, un simplu zâmbet te poate face să te simți mai bine. Și cum acesta este contagios, chiar și numai la auzul unuia, creierul tău reacționează.