Anamaria Vasile

Leo Iorga s-a operat de cancer la picior. Imagini din spital cu artistul

Leo Iorga se luptă cu cancerul din 2011, iar pe 12 august 2019 s-a operat la picior într-o clinică din Germania. Boala a recidivat pe parcursul anilor în zone diferite ale corpului. Tot anul acesta, Leo Iorga a mai suportat o intervenție la plămâni în Germania, dar artistul speră să revină pe scenă până pe 20 septembrie, la aniversarea trupei Compact.

Leo Iorga (54 ani), care se luptă cu cancerul din 2011, speră să-și revină după intervenția la picior pe care a suportat-o în Germania pe data de 12 august 2019. Admirat pentru lupta pe care o duce de opt ani cu această boală, Leo Iorga își dorește enorm să poată reveni pe scenă pentru a cânta alături de colegii lui de la Compact pe 20 septembrie 2019.

Leo Iorga se reface pentru a cânta la aniversarea trupei Compact
„Dragi prieteni, operația la piciorul stâng al lui Leo a decurs bine, acum el se află în perioada de recuperare medicală. Să știți că citește tot ce scrieți pe această pagină, știe că îl iubiți. Ascultă și respectă sfatul medicilor, suportă cu mult curaj, cu răbdare și cu speranță tratamentul care îi e administrat. Își dorește să revină pe scenă, în fața publicului care îl iubește și pe care îl iubește. Alături de el sunt Paula – soția lui, Edy și Paul – cei doi fii, dar și prietenii care îl vizitează la spital. Să-l rugăm pe bunul Dumnezeu ca Leo să își revină după intervenția chirurgicală și să poată urca pe scenă la concertul aniversar Compact din 20 septembrie. Doamne ajută! Leo, trebuie să cânți pentru noi, cei care te iubim!”, se arată într-un mesaj publicat pe rețelele sociale de prietenii artistului.

Leo Iorga se tratează de cancer printr-o metodă non-invazivă
Leo Iorga a fost diagnosticat mai întâi cu cancer la plămâni, însă boala a recidivat la cap, la glandele suprarenale, iar anul acesta, la plămâni și la picior. De aceea, de-a lungul timpului, Leo Iorga a suferit mai multe intervenții chirurgicale. După ce la începutul anului 2017 a încercat un tratament în Cuba, anul acesta, din luna februarie, face drumuri la o clinică din Hamburg. „Pe data de 10 aprilie 2019, doctorii de la centrul de Tratament Oncologic Hamburg (Strahlenzentrum Hamburg) l-au supus unei noi intervenții prin metoda non-invazivă Cyberknife, în mai multe etape, fiind atacate punctual toate formațiunile apărute pe plămânul lui Leo. La începutul lunii iunie a cântat între două astfel de intervenții. De atunci n-a mai cântat. Boala i-a afectat și picioarele. „Din nou la Hamburg. Suita de intervenții cu Cyberknife continuă. Să fie în ceasuri bune, binecuvântate, cu mare folos, tot ce urmează să fie făcut! Doamne ajută!”, au spus pe 6 iunie prietenii artistului, pe rețelele sociale.