Anamaria Vasile

Mămica îi cheamă la masă pe aceşti catelusi pufoşi

Nimeni nu ştie din ce cauză aceşti micuţi se învârt în cerc când mănâncă dar apucăturile lor la masă sunt unele amuzante.

Deşi au loc toţi pentru a mânca din acelaşi bol, ei preferă să se învârtă în cerc spre amuzamentul tuturor. Uite cât de scumpi şi drăgălaşi sunt aceşti câini

Citeste si:

Hrănirea puiului de câine

Puiul tău de câine pare mic acum, dar are mult de crescut într-un timp foarte scurt! În doar 12 luni (până la 24 de luni, pentru rasele mai mari), vor deveni adulți cu drepturi depline.

Corpul și creierul lor se dezvoltă extrem de rapid și o alimentație adecvată îi ajută să se

dezvolte, mai ales pentru că un cățel sănătos și energic poate arde până la de două ori mai multe calorii decât un câine adult.

În primele luni, laptele mamei este alimentul ideal pentru pui, deoarece este bogat în nutrienți esențiali care ajută puii să crească mari și puternici.

Deși puii pot fi înțărcați între vârsta de șase și opt săptămâni, majoritatea vor începe să fie

interesați de mâncarea solidă între trei și patru săptămâni – de obicei, jucându-se în vasul mamei și lingând mâncarea de pe lăbuțe!

Atunci este cel mai bun moment să oferim puilor hrană specială. Dacă alegeți hrana uscată, adăugați puțină apă și aduceți-o la consistența unei paste.

Pe măsură ce puii cresc, puteți adăuga mai puțină apă și puteți face hrana, progresiv, mai uscată.

Nu fiți tentați să îi înțărcați prea repede, deoarece trecerea prematură la mâncare exclusiv solidă poate afecta digestia puiului.

Cât de mult trebuie să hrănești puiul de câine

Foarte des, puii au ochii mai mari decât stomacul! Pentru a pune un echilibru între cât au

nevoie și supra-alimentație, oferă-i cantități mici, în mod frecvent. Acestea depind de vârsta, dimensiunea lor și de sfaturile primite de la veterinar.

Încearcă să începi cu o linguriță de mâncare, de cinci ori pe zi, cât timp puiul este încă hrănit și de mamă, și folosește, ca regulă, următoarele indicații:

De la începerea oferirii hranei speciale până la înțărcare (de obicei, două luni) – 4-6 mese pe zi.