Anamaria Vasile

O tanara din RUSIA mesaj pentru toate mamele

Aceasta tanara catre toate Mamele si Public… ˝Eu nu pot sa inteleg asa parinti de ce isi abandoneaza bebelusii…

Totusi este un suflet viu si are nevoie de parinti…˝ Va rog frumos sa Distribuiti acest filmulet ca sa vada o tara intreaga ce se petrece in aceasta LUME…

Totul despre sindromul Down

Sindromul Down este caracterizat prin retard mintal si intarziere in dezvoltare. Gravitatea difera de la manifestari moderate pana la unele deosebit de severe.

Cauze: – in timpul vietii embrionare: modificari ale materialului genetic la nivelul cromozomului 21. Cea mai frecventa […]

Sindromul Down este caracterizat prin retard mintal si intarziere in dezvoltare. Gravitatea difera de la manifestari moderate pana la unele deosebit de severe.

Cauze:

– in timpul vietii embrionare: modificari ale materialului genetic la nivelul cromozomului 21. Cea mai frecventa (90% din cazuri) este Trisomia 21.

– mostenita: unul dintre parinti, fara a avea nicio manifestare, este purtator al unui material

genetic care poate determina la copil sindromul Down. Translocatia este foarte rara (4%) si este singura forma de transmitere de la mama la copil.

Atentie la riscuri!

Toti parintii isi doresc un copil sanatos. Te-ai hotarat sa ai un bebe? Informeaza-te, mergi la un consult medical si nu evita analizele preliminare. Acesti pasi iti asigura linistea unei sarcini fara probleme.

Sigur ca hotararea de a avea un copil are o incarcatura predominant emotionala, insa exista si factori de risc ce trebuie cantariti cu atentie:

– ai peste 35 de ani – la aceasta varsta exista riscul aparitiei anomaliilor la nivelul materialului genetic embrionar.

La femeile tinere, incidenta este de 1 caz la 2500 si creste ingrijorator de mult dupa varsta de 35 de ani catre 1 caz la 350, respectiv 1 la 25 dupa 45 de ani.

ai un copil cu sindrom Down – in acest caz riscul de a avea inca un copil cu aceasta afectiune este de 1%.

– esti purtatoare a sindromului de translocare genetica – ambii parinti pot transmite aceasta anomalie catre copil, insa studiile au demonstrat existenta unui risc mai mare atunci cand mama este purtatorul.