Anamaria Vasile

Managerul Institutului Matei Bals, ANUNT de ULTIMA ORA: „Vă anunț, cu regret, că…”

Managerul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a desființat „teoria” potrivit căreia căldura oprește coronavirusul.

„S-a mai ridicat problema că o să vină căldura și o să se limiteze circulația acestui virus. Vă anunț, cu regret, că e destul de cald afară și asta nu împiedică virusul să facă ceea ce face în Italia. Deci nu trebuie să ne culcăm pe ureche că vine căldura. Măsurile care sunt luate în calcul trebuie aplicate cu foarte mare strictețe”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Din 145,698 de cazuri confirmate la nivel mondial până în acest moment ca fiind infectate cu Coronavirus, 72,550 s-au vindecat. Dar care sunt efectele pe termen lung ale infecției cu Covid-19?

Mai mulți medici susțin că Coronavirus ar avea efecte și termen lung, chiar dacă subiectul s-a vindecat și a scăpat de infecție, scrie Antena3.

Probleme de sănătate ce pot fi întâlnite după vindecarea de Covid-19 sunt variate.

Persoanele care au fost bolnave de Coronavirus și ulterior s-au vindecat pot pierde 20-30% din funcția pulmonară și pot avea dificultăți atunci când merg mai repede, potrivit unor medici din Hong Kong.

„Gâfâie când merg un pic mai repede. Unii pacienți pot înregistra o scădere de 20-30% a funcției pulmonare”, a declarat doctorul Owen Tsang Tak-yin.

Specialiștii din Hong Kong au spus că la fiecare 12 persoane externate după ce au fost bolnave de COVID-19, două-trei aveau redusă funcția pulmonară.