Anamaria Vasile

Moduri în care să îți aranjezi părul ușor și rapid când ești în criză de timp

Există zile în care părul nostru nu vrea pur și simplu să stea în niciun fel: aceste zile vin și pleacă, și au legătură cu ceva ce ai făcut tot tu: fie te-ai culcat cu părul ud, fie este murdar, fie este pur și simplu sălbatic de la natură.

Acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care le poți face cu părul tău dacă te regăsești în aceste situații:

1. Coada de cal – ai deja o zi în care părul nu îți stă prea bine și tot ce vrei este să îl prinzi într-o coadă de cal. Lasă secțiunea din față liberă în timp ce prinzi părul din spate într-o coadă cu un elastic. Dacă lași partea din față pentru sfârșit, poți să obții o coadă de cal perfectă.

2. Șampon uscat – acesta absoarbe uleiul în exces și adaugă textură și volum părului tău. Dacă nu ai șampon uscat la îndemână, încearcă acest truc simplu: folosește o linguriță de pudră de talc și maseaz-o ușor pe scalp și la rădăcini. Aceasta va absorbi, de asemenea, uleiul în exces și îți va face părul să arate mai proaspăt.
Sfat: folosește-o puțin câte puțin pentru a te asigura că nu torni o cantitate prea mare pe păr. În acest caz, va deveni alb și nu vrei să pară că ți s-a albit, dintr-o dată părul.

3. Păr umflat – această problemă apare iarna, sau în zilele cu foarte multă umiditate. Părul nostru se umflă dintr-o dată și nu avem cum să-l potolim. Cea mai bună metodă de a scăpa de această problemă este să folosim o mască recondiționantă o dată pe săptămână, pe care să o lași pe păr cel puțin zece minute. Este important să folosim produse pe păr înainte să se usuce. În ziua următoare, este indicat să folosim un pic de fixativ pe o perie cu care să descurcăm părul.

4. O coafură modernă – în cazul în care ai bretonul prea lung și nu mai stă în niciun fel, poți încerca să îl aranjezi pe o parte, stabilinzându-l cu fixativ sau, de ce nu, cu o agrafă.

5. Un coc dezorganizat – această cofură este perfectă pentru un părul umflat, murdar sau în alte situații de urgență. Tot ce trebuie să faci este să-l strângi pe tot într-o coadă de cal foarte înaltă și apoi să-l strângi într-un coc cu un elastic de culoarea părului tău. Trage ușor de câteva secțiuni din coc pentru a arăta puțin mai dezorganizat și folosește și agrafe pentru șivițele de păr care nu stau prinse corespunzător în coc.

6. Wet hair – toată lumea a văzut acest stil de păr și este perfect pentru zilele în care părul nostru este murdar, dar avem nevoie să mergem la un eveniment, de exemplu. În aceste cazuri, încearcă să pui gel pe bază de bază de apă în palme și apoi să-l pui prin păr, până la jumătatea lungimii acestuia. Piaptănă-l des, pentru a te sigura că este neded, poți să-l dai pe tot pe spate, sau chiar să alegi partea care îți place cel mai tare. În momentul în care ai ajuns la textura care îți convine, stabilește-l cu fixativ. Dacă vrei un look mai fin, folosește ceară de păr în loc de fixativ. Acest stil merge și în cazul unui coc, unei cozi de cal, și poate fi folosit și de femeile cu părul lung și de cele cu părul scurt.

7. Dacă ai șuvițe de păr care ies în fiecare direcție – cea mai bună și mai rapidă soluție este reprezentată de agrafe. Totuși, nimic nu spune că ai o zi în care părul nu vrea să se aranjeze decât câteva agrafe dezorganizate în jurul capului. Cel mai bine este să le aranjezi într-o ordine, sau chiar într-un model. Aliniază cinci în rand, pentru a arăta că le-au pus intenționat, nu că aceasta a fost ultima ta variantă sau că încerci să ascunzi ceva.

8. Folosește și agrafe și accesorii de cap – barete, coronițe, cordeluțe, sau bijuterii pentru cap sunt extrem de elegante și de subtile, și funcționează pe păr de orice lungime. În vazuri extreme, puteți folosi chiar și un turban, protejează părul natural și arată absolut minunat.

9. Pălăriile – în cazul în care îți porți părul pe o anumită parte, nu folosi o pălărie pur și simplu. Dacă vrei să se așeze mai bine, schimbă partea părului înainte să pui pălăria, iar apoi o poți schimba la lor când dai pălăria jos, iar părul tău nu va fi afectat.