Anamaria Vasile

Nu i-a fost doar asistentă, ci și înger păzitor! Un băiețel a fost salvat de la moarte de darul incredibil al unei tinere

Într-o zi, băiețelul s-a întors de la școală simțindu-se rău. Ceea ce părinții credeau că este doar o răceală s-a adeverit a fi un virus ce i-a distrus organismul micuțului. Pe patul de spital, doar un miracol îl mai putea salva. Familia era la un pas de a pierde orice speranță, atunci când o asistentă i-a oferit copilului o parte din ea și o nouă șansă la viață.

Brayden Auten se pregătește de noul an școlar. La începutul verii, nu ar fi îndrăznit să spere că va mai apuca să se întoarcă vreodată în sala de clasă. Povestea lui a început în luna mai a acestuia an, când a ajuns acasă epuizat, simțindu-de foarte rău.

În ziua următoare, băiețelul era internat în stare gravă la Spitalul de Pediatrie din Milwaukee, SUA. Părinții au fost șocați când au aflat veștile medicilor: un virus necunoscut îi ataca ficatul.

„Două zile mai târziu, totul a luat o turnură cumplită. Starea lui se înrăutățea în fiecare minut, iar nimeni nu-l putea ajuta”, a povestit tatăl lui Brayden.

Din nefericire, medicii i-au sfătuit pe părinii băiatului să se pregătească pentru ce este mai rău. Singura lui șansă era un transplant de ficat.

Pe Facebook, la acea vreme, tatăl lui Brayden a postat un mesaj emoționant despre soarta micuțului:

„Este, probabil, ultimul meu mesaj. Ficatul lui Brayden cedează. Avem nevoie să vă rugați pentru el, pentru un miracol. Rugați-vă să se găsească un donator pentru el, până nu este prea târziu.”

Săptămâni mai târziu, ajutorul a venit! Cami Loritz, o asistentă medicală s-a dovedit a fi compatibilă cu Brayden. Chiar dacă nu-l cunoștea pe micuț sau pe familia acestuia, femeia nu a ezitat să dea o părticică din ea, pentru a salva o viață.

„Și-a sacrificat timp și a fost de acord să îndure o operație și durerea de după, ca băiatul nostru să poată trăi. Datorită ei, astăzi îi putem auzi glasul, putem ieși la plimbări împreună și îl putem vedea crescând. Nu o vom putea răsplăti niciodată pentru darul pe care ni l-a oferit”, a spus tatăl lui Brayden.