Anamaria Vasile

„Răsplata” primită de un bărbat din Maramureș, care a găsit un portofel și a decis să nu-l ducă la Poliție

Ce faci atunci când găsești un portofel? Răspunsul imediat ar trebui să fie: îl ducem la Poliție! Toată lumea ține minte celebra scenetă care ai crede că i-a învățat ceva pe oameni despre bunele maniere.

Se pare, însă, că un bărbat din Maramureș a crezut altceva. Simțind probabil că l-a trăsnit norocul, omul a găsit un portofel doldora de bani și s-a decis să îl păstreze.

Cum norocul a devenit pagubă
Din nefericire pentru maramureșean, însă, oamenii legii au fost sesizați de persoana căreia i-a dispărut portofelul. Apoi, cel mai probabil cu ajutorul analizei camerelor de supraveghere, polițiștii i-au dat de urmă bărbatului, care s-a trezit cu norocul distrus și transformat într-un dosar penal.

Ce spune IPJ
IPJ Maramureș a anunțat că reclamantul este un bărbat din comuna Sisești, care a avut ghinionul de a-și pierde portofelul pe strada Micraraion Vest din Baia Sprie. În portofel erau 1.000 de lei și acte persoanle, conform victimei.

Polițiștii s-au mobilizat pentru a căuta persoana care a fugit în lume cu portofelul și, câteva ore mai târziu, au ajuns la ușa bărbatului de 54 de ani, care avea asupra lui numai 950 de lei. Actele fuseseră aruncate.

„Poliţiştii din Baia Sprie au demarat imediat activitati specifice, in vederea identificarii persoanei care l-a luat si recuperarii prejudiciului. In cateva ore a fost identificat si gasit un barbat de 54 de ani, asupra caruia a fost gasita suma de 950 de lei. Acesta a precizat ca dupa ce a gasit portofelul a luat banii, iar actele le-a aruncat”, a anunțat IPJ Maramureș.

„Norocosului” i s-a întocmit dosar penal.