Anamaria Vasile

Numar de acrobatie la bara al unei fetite de 8 ani

Faceti cunostinta cu Emily Moskalenko, o fetita originara din Ucraina care a participat cu succes la show-ul «Next Star» unde a prezentat un numar spectaculos de acrobatie la bara.

Niciunul dintre membrii juriului nu se astepta ca minunea de fetita de numai 8 ani sa aiba atata forta si pasiune pentru un moment acrobatic care nu este la indemana copiilor.

Impresionant!

22 de persoane, printre care şi opt copii cu vârste între 6 şi 12 ani, au participat, sâmbătă, la primul concurs naţional de dans la bară sportiv din România, ţara noastră fiind a 27-a din lume care organizează un astfel de eveniment.

Evenimentul intitulat „Miss Pole Dance România” a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Palatul Copiilor din Capitală şi a adus pe scenă 22 de concurenţi. Concursul, primul de acest fel în România, a inclus trei categorii de vârstă: juniori, adolescenţi şi adulţi.

„România este a 27-a ţară din lume care face un astfel de concurs naţional. Este un sport care sperăm să ajungă la un moment dat olimpic, încă e pe listă.

Am avut 22 de persoane înscrise. Avem 3 categorii. Juniori 6-12 ani, adolescenţi 13-18 ani şi adulţi. Probele constau într-o singură reprezentaţie.

Fiecare concurent are o coregrafie făcută, care trebuie să includă anumite exerciţii. În juriu sunt persoane care fac asta de ani buni, din UK, cei care organizează şi campionatul mondial de anul acesta. Este un sport nou şi de multe ori, din cauza prejudecăţilor, nu prea se doreşte sau lumea nu ştie.

În Bucureşti sunt deja câteva şcoli de deschise, care fac lucrul acesta. Deocamdată sunt foarte puţini instructor acreditaţi”, a declarat Cristina Fiţ, organizatorul concursului.

Concursul include 3 categorii de vârstă: junior 6-12 ani, adolescenţi 13-17 ani şi adulţi (peste 18 ani). Categoria adulţi include trei subcategorii, bază, avansaţi şi profesionişti.

La prima competiţie de acest tip din România s-au înscris 22 de concurenţi, iar înscrierile pentru competiţie s-au încheiat în data de 1 septembrie, cei mai mulţi înscrişi fiind la categoria junior 6-12 ani, opt concurenţi.

Juriul este format din fondatoarea companiei Pole Passion, Kate Penny, organizatoarea Campionatului Naţional Miss Pole Dance Marea Britanie şi a Mondial World Pole Dance Championship, alături de Elena Shishkova, considerată fondatoarea pole dance în Rusia, aceasta fiind şi instructoare acreditată de pole fitness cu titluri şi medalii obţinute în diverse competiţii internaţionale.

Pentru că dansul la bară sportiv este practicat atât de femei cât şi de bărbaţi, în juriu va fi prezent şi Dawid Skowronek, câştigător al competiţiei Mr. Pole Fitness din Marea Britanie.

„Prin organizarea acestor competiţii în România, ne propunem să contribuim la promovarea pole fitnessului la nivel naţional, promovarea sportului şi a unui stil de viaţă sănătos în societate atât pentru adulţi cât şi pentru copii, eliminarea stereotipurilor faţă de acest sport şi crearea unei culturi a toleraţei şi diversităţii”, a declarat Nadia Buduruşi, coordonatoare „Miss Pole Dance România”, concursul fiind organizat de Nadia Buduruşi Sport Academy, Asociaţia Şcoala de circ Buduruşi şi Pole Passion din Marea Britanie.