Anamaria Vasile

„Numele meu e Alexa și sunt împreună cu iubitul meu de 3 ani. Mi-am dat demisia și m-am mutat cu el în casă. Aici aveam să aflu adevărul crunt despre el…” După atâta timp de relație?! Jalnic ce i-a făcut bărbatul:

Dragă Adela,

Mă numesc Alexa. Sunt împreună cu iubitul meu de trei ani, am plecat din orașul meu ca să fiu cu el. Mi-am dat demisia, m-am mutat la el – tot tacâmul. Toate bune și frumoase, doar că eu nu am mai reușit să-mi găsesc job. Stau în casă și fac menajul, iar el lucrează mai mult sau mai puțin de acasă. Uneori e plecat, eu îl aștept. Nu mai e ca la început.

Mă repede, mă evită, am impresia că tot ce fac îl enervează. Câteodată mă gândesc că ar vrea să plec, dar nu are curajul să-mi zică. Nici nu vrea să audă să ne căsătorim. Mă simt ultimul om, dar nu sunt în stare să-l las. Ce să fac?

Adela răspunde:
Dragă Alexa,
Cu toată dragostea, dacă el nu vrea să te ia de nevastă și se poartă urât cu tine, cel mai cinstit ar fi să pleci cu deminitate. Oricum, ce-ți rămâne că stai cu el? Nu mi-ai spus dacă faceți dragoste dar, după cum se poartă, slabe speranțe. Doar ca să știi că ești cu el în același casă, dar el nu simte nimic? Ce rost are?

Dacă asta nu te-ar deranja, aș înțelege, dar dacă tu suferi și ți-ai dori să fie altfel, ești nevoită să iei măsuri. Chiar și faptul că nu îți găsești job arată că ești deprimată și ți-ai pierdut încrederea în tine. Când depinzi de altcineva și acea persoană te respinge, în sufletul tău se formează o rană care trebuie îngrijită, dacă vrei să nu rămâi marcată pe viață. S-ar putea să ai nevoie de ajutor.

Poate familia ta, poate o prietenă bună – cineva care să fie dispus să te ia în gazdă și să te ajute până când te pui pe picioare. Dacă nu vei fi din nou pe banii tăi, nu ai nicio șansă să-l recâștigi pe acest bărbat. Dacă te iubește, când va vedea că ești în stare să te descurci și fără el, va începe să lupte pentru tine. Dacă nu, ce-ai avut și ce-ai pierdut?

Tu ce sfat i-ai oferi Alexei?