Anamaria Vasile

O căţeluşă proaspăt adoptată nu se oprea din mârâit

O căţea pe care nimeni nu a vrut să o adopte timp de un an de zile şi al cărei final trist avea să fie eutanasierea, a ajuns într-un final să fie considerată o adevărată eroină.

Aşa începe povestea lui Kailey, o căţeluşă de trei ani, care a îndurat întreaga viaţă cruzimi de neimaginat din partea oamenilor.

Chiar şi aşa, bunătatea din sufletul său nu a pierit niciodată, alegând să fie în continuare un prieten de nădejde al celor care o înconjoară.

După ce timp de un an de zile a aşteptat ca cineva să o adopte, şansele lui Kailey de a-şi găsi un cămin definitiv păleau din ce în ce mai tare. Viitorul său nu părea deloc unul fericit, aceasta urmând să fie eutanasiată.

Jacqueline Berlin şi Keith Santer-Perham, cei care au avut în grijă pentru câteva luni această căţeluşa, au încercat să facă tot posibilul pentru ca patrupeda să nu aibă parte de acest final şi au postat un mesaj emoţionant pe Facebook în speranţa că cineva le va auzi strigătul de ajutor.

Suzy Chandler a fost profund emoţionată de acest mesaj şi a decis să o adopte pe Kailey. Chiar dacă la început patrupeda era reticentă la gesturile de afecţiune ale noii sale stăpâne, cu timpul lucrurile s-au schimbat radical şi între cele două s-a format o legătură bazată pe încredere şi iubire. Acest lucru s-a dovedit şi atunci când, într-o seară, Kailey a început să se comporte extrem de ciudat, mârâind încontinuu şi arătându-i stăpânei sale că vrea să meargă afară.

Imediat cum femeia a deschis uşa, căţeaua a mers într-un anumit loc din curte, iar aceasta a urmat-o îndeaproape.

Suzy a simţit apoi un miros puternic de gaze şi a ştiut atunci că patrupeda tocmai prevenise ceea ce putea să se transforme într-o tragedie de proporţii. Autorităţile au fost alertate şi după ce s-au efectuat măsurătorile necesare scurgerea de gaze a fost confirmată. Suzy Chandler speră ca povestea lui Kailey să inspire şi alţi oameni să adopte un câine ca şi animal de companie.