Anamaria Vasile

O fetita a devenit faimoasa pe net dupa ce si-a “certat” tatal

Suparata ca e certata pentru ca a fost neascultatoare, cu ochii in lacrimi, micuta isi dojeneste tatal intr-un mod surprinzator si extrem de amuzant!

“De ce ii superi pe taticu’?“, isi intreaba barbatul fiica. Raspunsul vine la scurt timp. “Tu esti un barbat. Tu copilului ai stricat viata. La copil tu ai stricat viata!“

“Nu-i de ras”, il avertizeaza micuta. Intrebata de ce nu isi asculta tatal, fetita spune ca “barbatii cu barbatii, fetele cu fetele“. Tatal ii explica ca atata timp cat e un copil, trebuie sa asculte de parinti, iar cand va creste poate face ce vrea.

“Dar taticii strica la copii viata. Asta nu e de ras. Nu te rade. Asta e de povestit. Tu de ce mi-ai stricat viata?“, isi dojeneste fetita tatal.

Ce Trebuie Să Ştie Un Tată de Fată. 5 Lucruri de Făcut în Relaţia Tată-Fiică

Relaţia dintre tată şi fiică este crucială pentru evoluţia de la fetiţa lui tati la adolescenta care descoperă lumea şi mai tarziu tânăra care devine curand femeie, iubită, mamă. Orice tată de fată trebuie sa înţeleagă că indiferent ce face îşi va pune o amprentă esenţială adupra destinului fiicei lui. Modelul de relaţie „învăţat” cu tati la vârste fragede va găsi o modalitate de a se oglindi în viaţa de adult a fetei.
1. Dă-i toată iubirea ta. Fetița ta vrea să fie iubită!
Mai mult decât atât, ea nu vrea să îi cumperi diverse lucruri sau obiecte, ea vrea pur și simplu să o iubești. Nimeni altcineva de pe Pământul acesta nu își poate asuma rolul de tată pentru fiică ta. Chiar dacă uneori fiica ta se supără pe tine, sau face greșeli, te ignoră, te respinge, tu nu o lăsa vreodată să se îndoiască de dragostea ta pentru ea. Uită-te în ochii ei și spune-i că o iubești.

2. Las-o să asculte muzica ei preferată
Mai mult decât atât, atunci când mergeți cu mașina undeva împreună, pune chiar tu la radio postul ei preferat sau trupele ei preferate. O să-i placă și mai mult dacă o duci la concerte chiar dacă nu are încă vârsta adecvată.

3. Învaț-o să fie puternică, să facă față presiunii și stresului
Ajut-o pe fiica ta să fie mai puternică, încrezătoare în ea, să nu se plângă de orice lucru, să nu fie prea sensibilă ci mai degrabă echilibrată în orice lucru pe care îl face sau îl spune. Lumea nu trebuie văzută doar prin rochii de prințesă și basme, ci trebuie să fie adaptată în funcție de context, astfel încât fetele să fie de neclintit, prezente și ancorate în viața de zi cu zi.

4. Nu uita că o influențezi în alegerea viitorului ei partener de viață
Pare o povară greu de dus, insă un tată de fată trebuie sa accepte că felul lui de a fi va avea un impact direct asupra alegerii partenerului cu care fiica lui va fi într-o zi. Dacă în viziunea ei tu ești omul drept și cinstit pe care ea îl admiră, atunci ea va dori să fie cu cineva ca tine.

5. Iubeşte-ţi partenera de viaţă şi cuplu. Ea se uită la felul cum te comporți cu mama ei

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru fiica ta este să o iubești pe mama ei. Este ușor să fii centrat pe copil, să alergați de la o activitate la alta. Dar luptă și pentru căsnicia ta și fă din asta o prioritate. Iubește-ți soția, fă-ți timp să ieșiți în oraș, ia-o în excursii și arată copiilor tăi că ea este cea mai mare prioritate a ta, chiar mai mult decât ei.