Anamaria Vasile

O fetiţă adorabilă le face cu mâna străinilor aflaţi pe scara rulantă

O fetiţă adorabilă le face cu mâna străinilor aflaţi pe scara rulantă, dar modul în care îi răspund îl surprinde chiar şi pe tatăl ei

De cele mai multe ori ieşirile la mall ale copiilor împreună cu părinţii lor sunt extrem de distractive pentru micuţi. Aici, copiii găsesc o mulţime de motive de a se distra şi de a se juca cu multă naturaleţe. Ei devin nerăbdători, aleargă prin magazine, se ascund printre rafturi şi uneori învaţă să se distreze în cel mai adorabil mod.

Într-o zi, Chloe se afla la Copley Place Mall din Boston împreună cu tatăl ei. Micuţa Chloe ştie cu siguranţă să le facă tuturor ziua mai frumoasă. Îmbrăcată într-o rochiţă în alb şi negru şi cu cizmuliţe, fetiţa salută cu nonşalanţă toţi oamenii care coboară pe scara rulantă din mall de parcă şi-ar lua de la toţi „la revedere”.

Din când în când se întoarce către tatăl ei zâmbindu-i cu multă drăgălăşenie.

Răspunsul tuturor celor care coboară încet scara rulantă este surprinzător şi totodată extrem de amuzant. Fiecare dintre ei îi răspund fetiţei cu un salut pe măsură şi cu un zâmbet larg pe faţă. Aproape toţi i-au făcut semn cu mâna spunându-i fetiţei „pa pa” privind-o cu zâmbetul pe faţă.

Se pare că Chloe învăţa de la o vârstă fragedă o lecţie de bună purtare astfel încât să ştie mai târziu ce înseamnă bunătatea şi politeţea. Un simplu joc s-a transformat de îndată într-o atitudine demnă de toată lauda.

Orice copil își dorește să aibă prieteni. Un prieten de încredere este cel mai frumos cadou de care putem avea parte.

Deși este mai greu să îți faci prieteni în zilele noastre, deoarece tehnologia a dus la înstrăinare și majoritatea aleg să comunice mai mult virtual, trebuie să ne încurajăm copiii să își facă prieteni și, în același timp, să fie buni prieteni pentru ceilalți.

În momentul începerii școlii există o mulțime de căi necunoscute pentru copilul tău. Toate acestea sunt presărate cu teama de necunoscut: un nou profesor, materii școlare mai grele, uniforme școlare, colegi noi, etc. Din perspectiva copilului tău, probabil cel mai tulburător gând este „oare va reuși să-și facă prieteni noi?„.

Vrei să știi cum să-ți echipezi copilul cu instrumentele de care are nevoie pentru a socializa cu încredere? Urmărește în continuare sfaturile propuse și ajută-ți micuțul să își facă noi prieteni cu ușurință.

Vorbește-i despre prietenie
Pune accent pe importanța prietenilor în viața noastră. Vorbește-i despre ce înseamnă prietenia și care este rolul ei și oferă-i chiar exemple concrete din viața ta.

Arată-i cum se procedează
Ca părinte, ești primul profesor al copilului tău și comportamentul tău influențează modul în care se simte și acționează. Modelează-i spiritul de echipă și ajută-l să înțeleagă cum prietenii noi pe care și-i face la scoală îl pot ajuta în multe privințe.

Micile lecții pe care le învată copiii pe parcursul întregii zile pot avea un impact puternic asupra capacității lor de a-și face prieteni.

De exemplu, atunci când copilul interacționează și se comportă bine cu ceilalți, apariția unor noi prieteni va fi un lucru mult mai ușor.

Asigură-te că te comporți și tu ca un bun prieten, însușind calitățile necesare astfel încât el sa le asimileze.

Explorați interesele comune

Sălile de clasă sunt microcosmosuri ale societății noastre; un loc unde oamenii de toate culturile, caracteristicile și interesele se întâlnesc. Acest scenariu oferă copiilor două oportunități principale:

De a învăța să accepte pe ceilalți

De a descoperi lucrurile comune pe care le-ar putea avea cu alți copii de vârsta lui

Cel mai rapid mod de a construi noi prietenii este în jurul intereselor comune.

Încurajez părinții să vorbească cu profesorii sau învățătorii copiilor lor pentru a afla care elevi împărtășesc pasiunile copiilor lor.

Organizează o zi de joacă acasă la voi și oferă-i copilului și noului său prieten activități specifice pe care să le facă împreună.

Invață-l bunele maniere

Cunoscând bunele maniere, micuțul tău își va face cu ușurință prieteni noi. Nu este un secret faptul că toți copiii politicoși, respectuoși și prietenoși atrag mai ușor prieteni și dezvoltă relații mai solide.

Învață-l pe micuțul tău:

Contact vizual și zâmbetul natural

Să își țină întotdeauna o promisiune facută

Să se ofere voluntar în cadrul activităților școlare

Să fie sincer

Să ofere complimente

Cu puțin ajutor din partea ta, micuțul tău va avea capacitatea și încrederea de a-și extinde cercul social în următoarele luni.