Are 108 ani, este cel mai bătrân om din țară și toată viața și-a dorit un lucru, în secret. Un bebeluș a reușit să îi facă surpriza vieții sale
Unii oameni sunt atât de norocoși să aibă o viață lungă, încât reușesc să aibă în jurul lor nu numai copii, dar și nepoți și strănepoți.
Iar un bărbat în vârstă de 108 ani are toate motivele să se considere un om cu adevărat împlinit. Nu doar că a avut o viață plină de bucurii și de împliniri, dar în urma sa rămân 71 de moștenitori.
Tată a șase copii, bunic pentru 17 nepoți, străbunic pentru 36 de copii și stră-străbunic pentru 12 copii, Esmond Allcock a împlinit 108 ani în luna ianuarie și este, în prezent, cel mai în vârstă om din Canada.
În timp ce a avut o viață lungă și plină de satisfacții, în sufletul său, bărbatul a avut mereu un gol. Deși are atâția moștenitori, nici măcar unul un îi poartă numele.
Însă stră-străneapoata lui, Jenna Lehne, a decis să îi facă cea mai mare bucurie și. atunci când a adus pe lume un băiețel, a decis să îi pună numele Esmond și să îl surprindă.
Ani întregi, bărbatul și-a dorit în secret ca măcar unul dintre copii să poarte numele său.
Jenna și-a dus fiul să îl întâlnească pe Esmond. Chiar dacă nu a recunoscut-o imediat, bărbatul a fost pur și simplu fascinat de micuțul pe care aceasta i l-a pus în brațe.
„În timp ce îmi ținea băiețelul în brațe. i-a sărutat capul și a spus încontinuu: Nici măcar nu știi cât înseamnă acest lucru pentru mine.
Nu știi ce înseamnă acest lucru pentru mine”. Mi-aș dori să pot explica pe deplin cât de mult a însemnat pe mine. Sunt binecuvântată”.
Acum, bunica Jennei, fiica lui Esmond, îi trimite tot timpul fotografii cu micuțul Esmond, deoarece tot timpul întreabă ce face bebelușul și cum se simte.
Ce poveste frumoasă pentru un om care a avut o mică dorință toată viața lui!
De ce orice copil trebuie sa aiba bunici
Bunicii sunt un element important din copilaria celor mici si o buna parte din experientele din copilarie sunt strans legate de relatia cu bunicul si bunica. Fie ca sunt bunici de la tara, fie ca sunt bunici care traiesc la oras, copiii se ataseaza rapid de aceste doua figuri paterne, care adesea sunt mai ingaduitoare decat mama si tata si mai dispuse sa se joace.
Pentru un copil, bunicii constituie o lectie de viata din multe puncte de vedere. In primul rand, bunicii ii invata pe cei mici despre rolul copiilor, parintilor si parintilor acestora in familie. Prin bunicii lor, copiii inteleg mai bine ca mama si tata au fost candva ca ei si ca in viitor si ei vor putea avea proprii lor copii.
In al doilea rand, prin bunici se poate descoperi istoria familiei si fiecare membru al acesteia afla de unde provine si cine este el. Pentru copii, prezenta bunicilor in viata lor intareste importanta si valorile familiei.
Bunicii sunt adultii care au mai putine reguli plictisitoare si o dispozitie mai mare de joaca si distractie. Gratie acestui lucru, intre nepoti si bunici se formeaza rapid o legatura puternica, indiferent de diferentele de personalitate si mai ales cele de varsta. Pentru cei mici, bunicii sunt adesea niste aliati de nadejde.
Cum gestionezi relatia copiilor tai cu bunicii
Studiile legate de familie arata ca relatia copiilor cu bunicii lor este esentiala pentru intregirea familiei. Toata lumea are de castigat din aceasta relatie, iar copiii nu trebuie privati de ea.
Unul dintre lucrurile pe care este bine sa le ai in vedere consta in faptul ca relatia dintre bunici si nepoti nu are nicio legatura cu relatia care exista intre bunici si copiii lor sau intre bunici si nora sau ginere. De exemplu, exista soacre care nu se inteleg cu nurorile lor, dar care au o relatie excelenta cu nepotii.
Un alt lucru asupra caruia atrag atentia specialistii in relatiile de familie este faptul ca bunicii nu ar trebui sa devina parinti-surogat decat in cazuri exceptionale, cand nu exista alta solutie. Rolul de bunic este diferit fata de cel de parinte si pentru ca cel mic sa beneficieze de toate avantajele, ar trebui sa fie crescut si ingrijit de parinti, in primul rand.
Pentru a evita discutiile care apar intre parinti si copiii lor despre cresterea celor mici, este important sa existe cateva reguli stabilite de comun acord. In acest fel, fiecare membru al familiei isi asuma responsabilitati si nu depaseste niste limite.
Incurajeaza relatia intre bunici si copiii tai
Fa tot posibilul ca parintii tai si ai partenerului tau sa faca parte din viata celor mici. Astfel de intalniri trebuie sa aiba loc constant, nu ocazional de 2-3 ori pe an. Copiii pretuiesc timpul petrecut alaturi de bunic si bunica, sunt mai putin pretentiosi decat acasa si le ofera celor varstnici satisfactii majore.