Anamaria Vasile

O româncă impresionează la 92 de ani. Elana Pagu a câștigat aurul și a doborât recordul mondial

Elena Pagu este multiplă campioană europeană şi mondială la marş pentru seniori, are zeci de medalii şi trofee şi spune că participă la competiţii pentru a avea sentimentul că trăieşte mai intens.

Elena Pagu este un model de ambiție și determinare pentru noi toți.

Femeia a început să alerge după ce a ieșit la pensie, la 57 de ani. După o viață petrecută ca asistentă de ocrotire în Bacău și Satu Mare, și-a găsit satisfacția în sport.

Acum Elena Pagu a reușit o noua cursă extraordinara la Campionatul Mondial de Masters Indoor, din Polonia. A parcurs cei 3 kilometri in 27.25.90 șia bătuit un nou record mondial.

La categoria 90+, ea a fost singura concurentă, dar a reușit să scoată un timp cu 5 secunde mai bun față de anul trecut.

„Acesta este modul meu de viata! Nu se poate altfel pentru mine. Nu pot sa traiesc fara sa imi depasesc limitele. Vreau sa ma compar cu atletele mai tinere.

Sunt bucuroasa cand concurez, imi da un sentiment unic si satisfactie”, declara Elena Pagu pentru aimx.ro anul trecut.

De curând a lansat un vlog şi este cea mai în vârstă vloggeriţă. Are o firmă de PR şi un manager care o reprezintă şi aşa am reuşit să ajung în apartamentul dumneaei pentru un interviu.

Ştia că venim, aşa că ne aştepta cu tort şi cu cafea. Făcuse un tort de ciocolată ca să-şi trateze invitaţii ce aveau să-i treacă pragul pentru a-i transmite urările frumoase de ziua ei.

Elena Pagu castiga si face istorie pentru Romania la 91 de ani!
„Ma gandesc si la Mondiale in septembrie si mai am un concurs de 10 km mars in luna mai, la Alicante. Eu fac antrenamentele la doua zile si alergare ca sa ma incalzesc. Fac antrenamentele in Bucuresti la Lacul IOR, la Padurea Baneasa ma antrenez la doua zile. Eu cred ca pentru varsta mea, pentru musculatura si starea mea e bine sa fac o zi de pauza.”

Elena Pagu are un regim de antrenament la fel de bine conturat ca si regimul alimentar.
„Mananc de toate, trei mese pe zi, dar in fiecare dimineata mananc miere de albine.Sunt atenta sa-mi asigur nivelul de proteine si am grija sa am o alimentatie corespunzatoare.”

Elena Pagu a castigat a doua medalie de aur a delegatiei Romaniei dupa reusita Florinei Marin la Europeanul Masters de la Madrid