Anamaria Vasile

Pe 27 iulie va avea loc cea mai lungă eclipsă totală de lună a secolului

La sfârșitul acestei luni, mai exact în data de 27 iulie, va avea loc o eclipsă totală de lună care va dura în jur de 4 ore.

Specialiștii spun despre aceasta că va fi cea mai lungă eclipsă din secolul 21. Cei care locuiesc în Africa de Est și în Asia Centrală o vor putea vedea în totalitate.

Oamenii din Africa de Vest, Asia de Est, America de Sud, Europa și Australia, o vor putea vedea doar partial.

Chiar dacă eclipsele de Soare sunt mult mai spectaculoase, nici cea de Lună nu trebuie ratată. Astfel vom reuși să observăm cum trece Pământul între Lună și Soare. În această perioadă Luna va fi acoperită.

Din acest motiv, cerul va avea o culoare ușor roșiatică. Luna la rândul său va fi sângerie.

Chiar dacă lumina Soarelui o va ascunde, totuși Luna va mai avea câteva particule de lumină strălucitoare. Acestea vor fi filtrate prin atmosferă.

Astfel, lumina împrăștiată pe Pământ va avea o culoare albastră, spre verde.

Eclipsa din 27 iulie va fi mai deosebită, pentru că aceasta va trece imediat prin partea centrală a umbrei Pământului.

Și acest fenomen va dura atât de mult fiind că pământul se mișcă la o distanță foarte mare de Soare.

Despre eclipsele de Lună, în Antichitate se credea că sunt fenomene foarte periculoase care prevestesc ceva rău.

În zilele noastre specialiștii afirmă că pur și simplu urmează niște schimbări, și nu specific natural lor exactă.

Eclipsele de Lună ne vor influența pe toți, doar că în moduri diferite, în funcție și de locul în care ne aflăm.

Aceste fenomene au legătură mai ales cu feminismul și cu funcționarea ciclului menstrual. Eclipsele pot să ne facă așadar, să fim mai sensibili și mai emotive pe perioada desfășuririi lor.

Tot datorită Lunii și a schimbării ei, oamenii vor fi mai productivi în cadrul proiectelor lor creative. De asemenea, persoanele care se laudă că au o intuiție bună, vor funționa în ziua respective și mai bine.

În cazul în care te afli într-o perioadă mai stresantă, corpul tău se va simți la rândul său stresat și tu în general vei fi mai agitat, mai nervos.

Trebuie să mai șrii și că din cauza acestor eclipse somnul tău poate să nu mai fie la fel de odihnitor sau să suferi din cauza insomniilor.

Ca să păstrezi un echilibru în acele zile e nevoie să știi cum să îmbini mai bine munca și odihna. De asemenea, foarte important va fi să ai mult mai multă grijă de tine decât în mod normal.

Ca să te protejezi de orice efecte negative ale eclipsei de Lună poară la tine cristale de orice culoare. Datorită eclipsei de Lună, fiecare dintre noi va reuși să privească în suflet și să facă anumite schimbări la acest capitol.

După fiecare eclipse se schimbă foarte multe lucruri într-un mod radical și ireversibil.

Și totuși nouă nu ne rămâne decât să sperăm la cele mai bune evenimente și pur și simplu să avem încredere în Univers și în lucrurile pe care acesta ni le transmite.