Anamaria Vasile

Pizza in tigaie – Aromata, apetisanta si foarte simplu de realizat

Din ce în ce mai puțini oameni au suficient timp liber pe care să și-l dedice pregătirii bucatelor. Așa că fast-foodul, produsele de patiserie, produsele semi- fabricate reprezintă o soluție la îndemână, destul de accesibilă din punct de vedere financiar și care cel puțin pe moment funcționează.

Una dintre variantele cel mai des folosite de către majoritate este pizza. O găsim la aproape orice restaurant, o putem lua sau chiar comanda acasă, varietatea de combinații este uriașă. Până acum pizza este alimentul perfect din toate punctele de vedere.

Însă un aspect foarte important legat de ea este neglijat: condițiile și modul în care este gătită nu țin nici cu silueta și nici cu sănătatea noastră.

Dar veștile sunt foarte bune. Pentru că poți să te bucuri de produsul alimentar preferat, făcut chiar de tine, în condiții de casă. Gustul va fi chiar mai adevărat decât cel cu care ești deja obișnuit.

Ingredientele de care ai nevoie îți sunt deja cunoscute pentru că nu sunt cu nimic mai diferite decât cele folosite de bucătarii din localuri.

În plus această rețetă este una extrem de rapidă pentru că nu vei avea nevoie de cuptor ci doar de aragaz.

Vei avea nevoie de câte 200 de grame din 2 tipuri de salam de care îți place, de 300 de grame de făină, de o roșie, de 2 ouă, de 200 de grame de cașcaval, de 100 de grame de maioneză, de 200 de grame de smântână, de o linguriță de bicarbonat de sodiu, de pătrunjel și de sare.

Amestecă pentru început ouăle și smântâna și cu maioneza. Adaugă apoi bicarbonatul de sodiu și sare.

Completează amestecul cu făina și mixează foarte bine ingredientele și ai grijă să nu îți rămână la final cocoloașe.

Trece cașcavalul printr-o răzătoare mai mare, iar salamurile și roșia taie-le sub orice formă îți dorești.

Pune puțin ulei într-o tigaie până când aceasta se încinge. După aceea pune aluatul în ulei, iar peste acesta aranjează feliile de salam, pe cele de roșii și doar o part din cașcaval, pentru că de restul vei mai avea nevoie.

Ai grijă ca focul de la aragaz să fie potrivit, pune un capac peste tigaie și las-o așa cam 10 minute. După ce s-a scurs timpul, pune peste întreaga compoziție restul de cașcaval rămas.

Poți toca sau rupe firele de pătrunjel înainte de a le pune peste a doua parte de cașcaval. Pune capacul, mai lasă tigaia pe foc încă vreo 10 minute.