Anamaria Vasile

Rețeta cu care poți înlocui salata boeuf. E mult mai bună la gust

Foarte rar se întâmplă ca de pee o masă de sărbătoare să lipsească salata de boeuf. Din fericire există varriante mult mai sănătoase cu care să o înlocuiești.

Cu ajutorul unei singure modificări vei obține un produs nou, dar care va fi delicios la rândul său.

Salata care o înlocuiește cu succes pe cea de boeuf, se numește salata poloneză. În principiu ingredientele rămân aceleași, cu excepția elementului surpriză.

Așadar, vei avea nevoie de 2 morcovi, de 2 rădăcini de pătrunjel, de o țelină, de 2 cartofi, de 2 linguri cu mazăre din cutie, de 2 sau 3 castraveți murați, și de 200, 300 de grame de sardele.

Va mai fi nevoie de asemena de câteva ingrediente pentru maioneză, ca să o faci tu și astfel să fie mai sănătoasă.

Astfel veei avea nevoie de 1 gălbenuș fiert, dar și de 2 gălbenușuri crude, de 1 linguriță cu muștar, de 1 lingurță cu zeamă de lămâie, de sare, de o linguriță cu ceapă tocată foarte fin, de frunze de pătrunjel, de o linguriță generoasă de tarhon și de 300, 400 mililitri de ulei.

Spală bine și curăță legumele apoi pune pe aragaz ca să fiarbă doar morcovii și rădăcinile de țelină, și de pătrunjel. Cartofii trebuie să îi fierbi cu tot cu coajă, dar în alt vas, separat.

Ca să nu pierzi timp, ocupă-te în următoarele minute să pregătești maioneza de casă. O poți face folosind un robot de bucătărie, dar nu este neapărat.

Dă prima dată prin sită gălbenușul fiert și amestecă-l după aceea cu cele 2 nefierte, adaugă după aceea zeama de lămâie și muștarul.

Bate foarte repede toate ingredientele și între timp mai adaugă din ulei. Atunci când obții consistența necesară, adaugă niște apă rece și sare după gustul tău.

Taie castraveții murați în cuburi potrivite ca mărime, și lasă-i să se scurbă suficient de moare. Ca să grăbești puțin acest proces strânge-i ușor în mână.

Amestecă împreună cu castraveții scurși cam 200 de grame din maioneza făcută de tine, adaugă apoi ceapa tăiată mărunt, pune și frunzele aromatice, și zarzavatul tăiat cubulețe mai mărunt.

Mazărea și peștele trebuie răsturnate cu grijă a să nu se zdrobească foarte mult. Dacă mai simți nevoia, și dacă ți-a mai rămas, mai pune puțin din maioneză. Pune compoziția pe un platou și ornează-o cum vrei tu.

După ce vei pregăti această rețetă vei uita cu desăvârșire de gustul salatei de boeuf și o vei face doar pe aceasta cu sau fără ocazie.