Anamaria Vasile

Primarul unei comune din Vaslui a reușit imposibilul… A transformat comuna într-una occidentală!

Chiar dacă Moldova se spune că este una dintre cele mai sărace zone ale României, comuna Hoceni din județul Vaslui pare să facă parte din categoria țărilor civilizate. Iată ce a reușit să facă primarul acestei localități pentru cei pe care îi conduce.

Teatru de vară și sală de sport

Sătul de tinerii care au plecat peste hotare în căutarea unui trai mai bun, primarul comunei Hoceni din județul Vaslui s-a gândit că a venit momentul să arate întregii Românii că se poate și altfel.

Drept urmare, a început să îmbunătățească condițiile de viață pentru locuitori, i-a învățat pe oameni să depozite gunoiul în locurile special amenajate, să circule cu căruțele doar pe drumurile amenajate și a construit drumuri de asfalt, canalizare și, ce e mai important, unități de învățământ.

Dar asta nu e tot…

Curajosul primar a făcut ca în toate cele șapte sate oamenii să aibă apă la robinetele din gospodărie, iar în centrul comunei a construit atât o sală de sport cât și un teatru de vară și un teren de fotbal, care poate concura cu oricare dintre marile stadioane ale țării.

De parcă toate acestea n-ar fi fost de ajuns, oamenii au parte și de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, cu toate dotările necesare, adică mașină de pompieri, un buldoexcavator dar și un utilaj de deszăpezire.

Interesant este și modul în care procedează primarul dacă oamenii aruncă gunoiul la întâmplare: se trezesc cu el acasă, trimis… prin poștă!