Anamaria Vasile

Primul pas in caz de infertilitate

Probabil nici un cuplu nu se simte foarte confortabil să vorbească despre infertilitate, mai ales dacă devin victimele acestui subiect.

Despre infertilitate de fac studii în permanență, din ce în ce mai des. Și s-a ajuns la concluzia că atât femeile cât și bărbații sunt în egală măsură responsabili de această deficiență.

Respectiv, analizele trebuie făcute de ambii parteneri. Chiar dacă motivele pentru care partenerii ajung să fie infertili sunt diferite de la caz laa caz.

De exemplu femeile suferă din cauza disfuncționalităților de la nivelul ovulelor, blocarea tompelor uterine, boli care afectează uterul, endometrioza, vârsta care își spune cuvântul, kilogramele prea multe sau prea puține și nu numai.

La rândul lor bărbații se confruntă cu anumite probleme specifice, printre care: dereglări la nivelul lichidului seminal, dereglări hormonale, sau chiar afecțiuni medicale care nu au legătură cu organele de reproduce.

În această listă intră diabetul, variocelul, schimbări care intervin în cadrul metabolismului.

Spunea mai devreme despre cum femeile sunt afectate de infertilitate din cauza greutății corporale, aceasta poate să fie în anumite cazuri mai rare, și un motiv pentru care bărbații devin infertili.

Nu contează dacă femeia este subpoderală sau din contra, supraponderală, aceasta este supusă riscului de a suferi de intertilitate.

Așa că din momentul în care o femeie își dorește să devină mamă trebuie să ajungă la o greutate favorabilă pentru acest proces.

Ca să îți verifici daccă ai sau nu greutate potrivită poți să îți calculezi indicele de masă. În acest sens te poate ajuta orice aplicație pe care o găsești în mediul on line.

Femeile supraponderale pot să fie de cele mai multe ori afectate de disfuncționalități ovulare.

Și în concluzie, cu cât mai multe sunt kilogramele cu atât mai mult există riscul de a avea un ciclu menstrual neregulat.

Dacă nivelul de grăsime din organismul tău este foarte mare, atunci riști să îți scazi dramatic șansele de a rămâne însărcinată.

Din acest motiv este atât de important să ai un stil de viață în general și un regim alimentar cât mai bine organizat și sănătos.

Alege fructele și legumele proaspete, carnea slabă, hidratează-te suficient. Renunță la alimentele de tip fast food.

Ca această schimbare să fie și mai eficientă fă mișcare atât de mult cât îți permite condiția fizică, nici nu e nevoie să exagerezi.

În caz contrar, dacă nu ai grijă de tine și totuși ai făcut un test de sarcină pozitiv, îți pui sarcina într-un pericol destul de greu de neglijat și mai ales de prevenit.