Anamaria Vasile

Cum ne influențează cele 4 elemente ale zodiacului

Poate că nu știi asta, dar fiecare persoană are un element asociat cu zodia ei. Aceste elemente aduc cu sine câteva caracteristici care pun în balanță atât calități, cât și defecte, fiind foarte bine definite. Aceste patru elemente sunt: foc, apă, aer, pământ.

Semnele astrologice sunt asociate cu anumite constelații astronomice, iar asta poate aduce multă confuzie printre horoscopiști. Practic, zodiile și semnele nu sunt mai mult decât o măsură circulară, pe o scară de 360 de grade.

Fiecare dintre cele 12 secțiuni ale acestei măsurători circulare are anumite caracteristici, bazate pe calitățile asociate cu elementele respective.
Iată care sunt caracteristicile celor patru elemente:

Pământ (Taur, Fecioară, Capricorn) – aceste persoane sunt cele care păstrează cel mai mult contactul cu realitatea. Sunt cei care îi aduc pe ceilalți cu picioarele pe pământ și care ne reamintesc să începem cu o fundație solidă.

Încet, dar sigur, aceștia construiesc totul în jurul lor pe baza loialității și stabilității, și nu îi părăsesc pe cei din jur în momentele grele. Posedă o varietate largă de putere.

Pământul este într-o mișcare constantă și nu lasă nimic să îi stea în cale. Așadar, cei care aparțin acestui element sunt constanți, muncesc din greu, sunt foarte calculați și au instinct matern sau patern foarte dezvoltat. Slăbicunile lor sunt legate de rapiditatea cu care acționeză, putând fi considerați, în unele cazuri leneși, rigizi și încăpățânați fără pereche.

Aer (Gemeni, balanță, Vărsător) – semnele de aer sunt strict legate de acțiune, idei și mișcare. Acestea aduc celor din jur o gură de aer proaspăt, iar, asemenea unei brize, nu prea îi poți prinde. Atunci când vei sta lângă ei, te vei simți ca într-o aventură constantă. Sunt ființe intelectuale, iar atitudinea lor este, adesea, flexibilă și relaxată. Ceea ce își doresc cel mai tare este să îți păstreze independența.

Este greu să fii supărat pe cineva care este seducător, inteligent și fermecător. Părțile negative sunt legate de posibilitatea unei atitudini nepăsătoare, inconștientă și, uneori, egoistă. Aceștia vor abandona tradiția fără să se gândească o secundă. Vor deveni insensibili, mai ales în probleme de cuplu, tocmai de aceea au dificultăți în a rămâne într-o relație de lungă durată.

Foc (Berbec, Leu, Săgetător) – personalitatea acestora de foc aprinde orice cameră în care se află, încălzind personalitățile celor din jur. Sunt născuți pentru a fi lideri datorită expunerii la risc, a nivelului ridicat de concentrare și puterii de decizie, dar și a inteligenței și a charismei. Sunt spontani și impulsivi, îți aplică energia în totalitate, răspunsul emoțional este rapid și au o imaginație foarte bogată.

Defectele vin la pachet cu personalitatea vulcanică: își pierd rapid cumpătul, mai ales pe persoanele din imediata apropiere, sunt geloși și obsesivi, în contradicție cu natura lor care nu le permite să rămână fideli.

Apă (Rac, Scorpion, Pești) – intuitivi, foarte sensibili și emoționali, semnele de apă sunt un mister pentru cei din jur. Ca și apa, pot revigora atmosfera sau te pot îneca în adâncuri. Aceste semne au, adesea, vise intense și intuiție foarte bună. Apa poate părea calmă la suprafață, dar ceea ce nu se poate vedea cu ochiul liber este mai intrgant. Sunt de încredere, iartă ușor și foarte devotați.

Sunt maeștri în a-și ascunde sentimentele, mai ales în scopul de a evita un conflict. Pot fi instabili și iraționali, iar atunci când sunt supărați lucrurile iau o întorsătură gravă. Au o predispoziție să urmeze turma din cauza naturii naive, lipsa încrederii de sine, predispunerii la depresie.