Anamaria Vasile

Proprietarul le cântă o melodie căţeluşilor

Puii animalelor sunt asemeni unor copii care au nevoie de multă ocrotire, dragoste, dar şi de o vorbă spusă cu blândeţe. Aceştia sunt destul de activi pe timpul zilei, iar oboseala îşi spune adeseori cuvântul. Poate tocmai de aceea proprietarul acestor căţeluşi simpatici le cântă un cântec de leagăn înainte de culcare.

Cei cinci căţeluşi din aceste imagini sunt răsfăţaţi de stăpânul lor care îi linişteşte seara la culcare cântându-le un cântec de leagăn destul de cunoscut „Goodnight Sweetheart”. Încă de la primele acorduri ale cântecului, patrupezii îşi caută un loc cât mai confortabil pentru a se putea odihni în voie. Chiar dacă încă sunt destul de energici, în momentul în care aud glasul blând al stăpânului lor se ghemuiesc încet unul lângă altul.

Somnul coboară lin, iar căţeluşii adorm instantaneu. Doar unul dintre ei mai dă semne de nelinişte aşteptând o nouă repriză de cântec pentru ca în final toţi căţeluşii să adoarmă la unison. Soţia celui care adoarme căţeluşii cu vocea sa caldă este impresionată de reacţia patrupezilor. Ea a spus: „Nu aş fi crezut niciodată dacă nu aş fi văzut cu ochii mei.”

Unii experţi sunt de părere că puii dorm cel mai bine atunci când proprietarii lor sunt în apropiere, astfel încât momente ca cel prezentat în aceste imagini sunt binevenite. Doar aşa micuţii patrupezi se vor simţi în siguranţă şi vor dormi liniştiţi.

Top 15 citate despre câini. Citate impresionante, care să te inspire în fiecare zi

Că avem sau nu un câine… nici nu mai contează. Cu siguranţă fiecare dintre noi a simţit cel puţin o dată în viaţă privirea blândă a unui câine şi s-a lăsat atins de fiorii împărtăşiţi… ştiind, în adâncul sufletului, că animalul ne-a transmis mult mai mult decât ar face oricine, în mii de cuvinte.

Şi dacă vorbim despre măreţia mesajelor transmise, să aflăm şi câteva vorbe despre câini, vorbe devenite celebre. Unii oameni au reuşit să spună despre patrupezii canini nişte cuvinte care cu siguranţă ne-au trecut şi nouă prin gând, dar pe care din diverse motive nu le-am putut aşterne pe hârtie.

Vă prezentăm, aşadar, top 15 citate despre câini. Citate impresionante, care pe noi ne-au impresionat şi cu siguranţă ar putea-o face şi cu voi, în fiecare zi:

Câinele este singurul animal din lume care te poate iubi mai mult decât se iubeşte pe el însuşi, Josh Billings.

Câinii nu sunt toată viaţa noastră, dar ne întregesc viaţa, Roger Caras

Lumea ar fi un loc mai bun, dacă toţi oameni ar iubi necondiţionat, aşa cum o fac câinii, M.K. Clinton.

Cu cât cunosc mai bine oamenii, cu atât iubesc mai mult căţeii, Charlles de Gaulle.

Singurele creaturi capabile să ofere iubire pură sunt câinii şi copiii, Johnny Depp.

Câinii sunt mai buni pentru oamenii, pentru că ei ştiu… dar nu spun, Emily Dickinson.

Ceea ce contează cu adevărat nu este mărimea câinelui în luptă, ci mărimea luptei în câine, Dwight D. Eisenhower.

Oare de ce ne umple inima cu fericire simplul fapt de a privi un câine, fiind câine?, Jonathan Safran Foer.

Câinii îşi iubesc prietenii şi îşi muşcă duşmanii, spre deosebire de oameni, care sunt incapabili să simtă iubirea pură, amestecând iubirea cu ura, Sigmund Freud.

Numai cei care nu au spălat niciodată un câine nu ştiu ce gust are săpunul, Franklin P. Jones.

Un câine nu se gândeşte prea mult la ceea ce trebuie făcut. El întotdeauna face ce simte, Barbara Kingsolver.

Odată ce ai avut un câine minunat, viaţa fără el ţi se pare degeaba, Dean Koontz.

Un os oferit câinelui nu este o dovadă de caritate. Caritate este atunci când îţi împarţi osul cu câinelui, atunci când eşti la fel de înfometat ca el, Jack London.

Câinii nu m-au muşcat niciodată. Doar oamenii, Marilyn Monroe.

Dacă nu sunt câini în Rai, atunci când mor vreau să ajung acolo unde merg câinii, Will Rogers.