Anamaria Vasile

Eliberarea puiului de vidră în natură

Eliberează un pui şi îl lasă singur pe plajă. Acum priviţi cine apare din partea stângă a ecranului…

ZooToby este un puiuţ de vidră foarte simpatic care prin drăgălăşenia sa a reuşit să topească inimile tuturor celor care i-au purtat de grijă. Acum el se află într-o stare foarte bună, însă în trecut, încă de la venirea sa pe lume, s-a confruntat cu nenumărate probleme care îl făceau să fie neajutorat. Aceasta este povestea sa…

Acest pui de vidră a fost abandonat de către familia sa într-un colţ de pădure din Singapore, locul unde a venit pe lume. În timp ce încerca din răsputeri să îşi găsească părinţii şi frăţiorii, acest micuţ a alunecat şi avut ghinionul de a cădea într-un canal de colectare a apei. ZooToby s-a chinuit din răsputeri să se menţină la suprafaţă pentru a supravieţui.

Norocul a venit de unde se aştepta mai puţin.

Patrick Ng, un pensionar care locuieşte în acea zonă a zărit puiul de vidră, l-a scos din apă şi l-a eliberat în pădure. Îngrijorat însă de soarta micuţului, el a anunţat voluntarii unei organizaţii care se ocupă de supravegherea acestei specii. Aceştia au răspuns prompt apelului său şi au venit la faţa locului pentru a vedea ce se poate face.

După ce a fost urmărit îndeaproape timp de 10 ore, voluntarii şi-au pierdut orice speranţă că familia sa va veni să îl recupereze. ZooToby a fost apoi transportat la centrul asociaţiei WRS pentru a fi îngrijit de o echipă de medici veterinari.

Timp de câteva zile puiul de vidră a fost hrănit cu regularitate, i s-au făcut injecţii cu vitamina B şi a fost deparazitat. După multiple încercări de a plasa puiul în locuri în care ar putea fi observat cu uşurinţă de semenii săi, a fost găsită ocazia perfectă. Când a fost zărit de membrii familiei sale, puiul a fost recuperat în grabă şi şi-a reluat viaţa de acolo de unde rămăsese în momentul în care se trezise de unul singur. Aceste animăluţe sunt adorabile!