Anamaria Vasile

Psihologii au dezvăluit care sunt principiile care te ajută să ajungi la scopul propus chiar dacă ești un leneș incurabil

Cu siguranta ai auzit vorbindu-se in ultima vreme despre legea atractiei si cat de important este sa iti propui un scop pentru a-l atinge, gratie unor tehnice nebanuite. Asa ca, nu mai pierde vremea si citeste mai departe, vei intelege ce trebuie sa faci pentru a-ti schimba viata mai repede decat ai crede.

Cum sa iti atingi telul?

Specialistii au ajuns la concluzia ca este mai bine ca o persoana sa isi propuna „scopuri flexibile”, in acest fel fiind mai mari sansele de reusita. Se pare ca atunci cand nu exista o mare presiune asupra unei persoane, lucrurile tind sa se desfasoare mult mai bine.

Asa se face ca cercetatorii au facut un mic experiment pentru a testa aceasta noua teorie. Au ales un grup de femei carora le-au propus sa isi propuna ca scop pierderea in greutate. O parte dintre femei au avut scopuri „flexibile”, iar restul au avut scopuri exacte.

Ce inseamna asta? Ei bine, unele femei avut ocazia de a-si propune sa slabeasca intre 2-5 kilograme, iar celalalte trebuia sa slabeasca fix 4 kilograme.

Dupa o perioada de timp, participantele au fost chiestionate, iar rezultatele au fost de-a dreptul surpinzatoare. Cele care au avut scopuri flexibile au reactionat mult mai bine decat femeile care aveau un scop exact.

„Oamenii tind sa fie mai motivati de astfel de scopuri, dat fiind faptul ca nu implica obligativitatea”, declara o profesoara de la universitea California, Statele Unite.

La sfarsitul experimentului, cercetatorii au constatat ca femeile din ambele tabere slabisera aproximativ aceeasi greutate in intervalul de timp stabilit, dar cele care au avut un scop flexibil, erau mult mai motivate decat restul si spuneau ca vor sa mai incerce aceasta tehnica.

Specialistii au mai mentionat ca oamenii ar trebui sa fie permisivi atunci cand isi propun ceva, altfel risca sa fie dezamagiti. Femeile care au participat la acest experiment au fost sfatuite sa se vizualizeze deja slabe si sa se comporte ca atare.

In acest fel, mintea lor va accepta mai usor acest lucru, facilitand indeplinirea scopului.

Cercetatorii ii indeamna pe oameni sa isi propuna astfel de scopuri permisive, cu urmatoare mentiune. Prima tinta ar trebui asa fie ceva usor de atins, iar cealalta este necesar sa fie ceva mai dificila.

Mai jos poti vedea cateva exemple pentru a te inspira.

Vechiul scop: Vreau sa slabesc 5 kilograme

Noul scop: Vreau sa slabesc intre 3-7 kilograme

Vechiul scop: Vreau sa economisesc 200 lei lunar

Noul scop: Vreau sa economisesc 100-250 lei lunar

Vechiul scop: Vreau sa merg la sala in fiecare zi

Noul scop: Vreau sa merg la sala de 3-6 ori pe saptamana

Suna mai bine asa, nu crezi? In acest fel, cu siugranta iti va fi mult mai usor sa iti atingi scopurile, iar viata ta va deveni mai frumoasa. Nu uita sa ai in vedere legea atractiei, chiar functioneaza, iar frumusetea este ca o poti aplica in orice domeniu al vietii. Asa ca, ai grija ce iti doresti, pentru ca s-ar putea intampla mai repede decat crezi.