Anamaria Vasile

Puiul de Emu se împrietenește cu câinele

Când vede câinele venind către el, acest pui de Emu are o reacţie adorabilă

Pentru orice iubitor de animale este foarte important ca necuvântătoarele pe care le-a adoptat să se accepte reciproc şi să trăiască în deplină armonie. Vizionând imaginile de faţă putem spune că aceste animăluţe nu fac excepţie de la regulă.

Emee, simpaticul pui de emu este răspunzător cu buna dispoziţie în casa stăpânilor lui. Ori de câte ori o zăreşte pe prietena sa, Molly, o căţeluşa cu blană neagră ca tăciunele, pasărea nu conteneşte să o invite la o partidă de joacă veritabilă. Cu câteva rostogoliri graţioase şi sărituri ţanţoşe puiul de emu încearcă să-i atragă atenţia patrupedei.

Chiar dacă această căţeluşă nu pare extrem de interesată de oferta prietenului său, Emee nu se dă bătut nici în ruptul capului. El continuă să facă tot felul de giumbuşlucuri adorabile în speranţa că Molly i se va alătura. Energia puiului de emu este molipsitoare!

Comportamentul celor două animăluţe îl distrează copios pe stăpânul acestora care nu poate rezista tentaţiei de a surprinde cu ajutorul camerei aceste imagini amuzante. Astăzi micul pui nu a avut sorţi de izbândă, însă judecând după atitudinea lui ne putem imagina că data viitoare va fi mult mai insistent. Adorabile imagini!

Emu (Dromaius novaehollandiae) este o familie de păsări mari alergătoare care trăiesc în Australia și fac parte din ordinul Struthioniformes. Unele dintre speciile de emu care au trăit în regiunile de coastă a Australiei, au dispărut prin secolul XIX. Este o pasăre nomadă care, pe picioarele ei lungi, parcurge distanțe mari în căutarea hranei, atingând viteze de până la 48 km/h.

Este o pasăre ierbivoră care trăiește în pădurile de eucalipt și în stepele australiene. Emu înghite partea cea mai hrănitoare a plantelor și își formează importante rezerve de grăsime, pe care le folosește în lungile sale migrări.

Masculul clocește ouăle fără să mânânce sau să bea apă timp de aproximativ două luni.

Păsările cele mai înrudite cu ele sunt cazuarii.