Anamaria Vasile

S-a dus la ginecolog chiar dacă era în vacanță. După un control de rutină doctorul a chemat poliția ca să o aresteze pe tânără. Este halucinant de ce a făcut ceva așa de nebunesc doctorul. ”E o crimă să faci așa ceva”

Un bărbat sud-african și logodnica lui ucraineancă au fost reținuți de poliție în Abu Dhabi după ce un doctor a descoperit că femeia era însărcinată.

Emlyn Culverwell, 29 de ani, și Iryna Nohai, 27, au fost arestați pentru că au întreținut relații sexuale fără să fie căsătoriți.

Totul s-a întâmplat după ce Iryna, care suferea de crampe și s-a dus la un centru medical din Abu Dhabi unde doctorul i-a spus că e însărcinată.

Să faci dragoste fără să fii într-o căsnicie este ilegal în Emiratele Arabe, iar cei care sunt prinși cu această ”crimă”, pot face mulți ani de închisoare.

Cei doi au fost arestați la spital pentru că nu au fost capabili să arate niciun act de căsătorie dar încă nu au fost condamnați pentru că poliția încă investighează paternitatea copilului, de cât timp sunt cei doi sexual activi și testează statusul HIV al Irynei.

Femeia este ”vinovată” de Zina, termenul legal islamic care face referire la relațiile sexuale în afara legii, pe care Emiratele Arabe le-a criminalizat.

Femei și cupluri au fost găsite vinovate în Emiratele Arabe, de-a lungul anilor, de această crimă și ori au fost închise pentru cel puțin un an ori au fost deportate.

Mii de femei sunt închise anual pentru această ”crimă”, incluzând femei însărcinate sau femei care au fost victimele unui viol.