Anamaria Vasile

Sfaturi pentru o vacanță în cuplu reușită

O vacanță în cuplu înseamnă mai mult decât ți-ai imaginat vreodată. În primul rând, lăsând la o parte ideea de distracție și relaxare, o vacanță reușită este foarte benefică unei relații, indiferent de stadiul acesteia.

Dacă relația este la început și ambii parteneri se simt confortabil cu ideea unei evadări, atunci o vacanță nu doar că vă va apropia, ci vă va ajuta să vă cunoașteți mai bine, să realizați care este modalitatea în care partenerul sau partenera reacționează atunci când este departe de casă, departe de zona de confort.

În acest fel, un cuplu ajunge să se cunoască la un nivel mai intim. Poți vedea o latură cu totul nouă a partenereului sau partenerei, poți vedea cum te tratează în situații de stres, în situații de relaxare și cât de multă atenție îți acordă.

Dacă relația este deja de lungă durată, o vacanță te poate scoate puțin din monotonie, în special o vacanță în doi care poate reaprinde flacăra iubirii. În aceste situații, partenerii trebuie să dea dovadă de interes și să arate că se preocupă unul de celălalt.

Știm foarte bine că există șanse mari ca o vacanță să fie dezastruoasă, mai ales în cazul în care partenerii nu depun destul efort, sau atunci când cei doi nu urmăresc cu atenție unul dintre sfaturile de mai jos:

1. Alege locația cu înțelepciune – trebuie să ai foarte mare grijă atunci când alegi locul unei vacanțe. Dacă alegi un oraș sau un loc în care nu cunoști limba, atunci există șanse mai mari ca situația să fie mai stresantă față de o destinație exotică, cum ar fi undeva pe plajă. Asta nu presupune să nu mergi într-un oraș nou, ci să îți plănuiești lucrurile în avans, să acorzi mai mult timp exploratului, muzeelor pentru a evita situațiile stresante.

2. Documentează-te temeinic – unele vacanțe vin la pachet cu presiunea nevoii de perfecțiune. Tocmai de aceea este indicat să faci pregătiri în avans. Bineînțeles, niciun fel de pregătire în avans nu te scapă de posibilitatea unui mic ghinion, cum ar fi o companie aerieană care îți pierde bagajul, dar o locație bună cu activități pe placul vostru nu sună rău deloc.

3. Deconectează-te pentru a te reconecta – este foarte important să fii prezent atunci când pleci undeva cu partenerul tău, iar telefoanele mobile sau alte dispozitive îți fură atenția în cele mai nepotrivite momente. Încercați să vă uitați cât mai puțin la televizor și să vă priviți cât mai mult unul pe celălalt.

4. Dacă excursia este lungă, încercați să vă acordați momente de singurătate – o mini vacanță de un weekend nu necesită astfel de pauze, dar dacă plecați pentru mai mult timp, cum ar fi zece zile, atunci veți simți nevoia de puțină intimitate. Poți citi o carte în timp ce partenerul iese la o plimbare sau poți încerca spa-ul hotelului, vă va ajuta să nu vă plictisiți unul de celălalt.

5. Încercați o activitate nouă – nu ați călărit niciodată pe malul mării sau nu v-ați plimbat niciodată cu ATV-ul? Încercați să faceți ceva nou și incitant în vacanțe! Atunci când vă veți întoarce la viețile voastre ocupate, veți savura astfel amintirile din vacanță!