Anamaria Vasile

Crește pe toate câmpurile, dar puțini îi cunosc proprietățile benefice pentru organism

Cicoarea e des întâlnită și e foarte ușor de recunoscut după culoarea vie pe care o are. De mărime medie, și colorată într-un albastru, cicoarea înflorește în iulie, august și septembrie și se găsește mai peste tot. Cu toate acestea, puțini știu care sunt proprietățile acestei plante comune.

Ei bine, specialiștii spun că cicoarea este un substitut perfect pentru cafea, astfel încât toți cei care vor să renunțe la acel aliment o să-l poată înlocui cu ceai de cicoare. De asemenea, planta combate constipația, protejează ficatul și chiar ajută în lupta cu acneea.

Cicoarea, enemicul constipației

Dacă ai probleme cu tranzitul intestinal și ai, în genere, o digestie lentă, cicoarea te poate ajuta. O simplă infuzie ori decoctul poate fi soluția optimă în această problemă.

Cicoarea, remediu în probleme biliare

Atât rădăcina, cât și floarea sunt un aliat de nădejde în cazul dischineziei biliare. Această plantă stimulează secreția biliară a ficatului și favorizează evacuarea bilei în duoden.Cea recomandată în acest sens este infuzia, din doar 1-2 linguriță de plantă. Se beau 2 căni pe zi.

Cicoarea te ajută și să slăbești

Dat fiind faptul că stimulează digestia, planta poate fi folosită și-n curele de slăbire. În locul băuturilor carbogazoase ori cu multe calorii, un ceai de cicoare îți poate fi de folos. Taie din apetit și ajută și la eliminarea toxinelor din organism. 1 simplă cană pe zi ar trebui să ajute în acest sens.

Loading...