Anamaria Vasile

Și-a prins soțul cu amanta. De ce nu s-a recăsătorit nicicând Cristina Stamate?

Acum doi ani, celebra actriță a teatrului românesc își dădea ultima suflare, pe un pat din spitalul Floreasca, la doar patru zile după ce murise și colega ei de scenă, Stela Popescu. Mulți au vrut pe atunci să știe mai multe lucruri despre enigmatica Cristina Stamate.

Ei bine, probabil cel mai de notorietate lucru despre ea este faptul că a fost căsătorită timp de 11 ani cu actorul Dan Ivănescu. De acesta a divorțat, însă, imediat ce l-a prins că i-a fost infidel. Chiar actrița a povestit, la un moment dat scena, relatând că soțul infidel avea relații sexuale cu amanta chiar în casa ei. După un astfel de moment tensionat, actrița nu și-a dorit să-și mai reface viața amoroasă ori să mai ajungă în fața ofițerului de stare civilă.

”I-am văzut în aceeași încăpere”

„Am plecat de la teatru. Eram îmbrăcată într-un costum de clovn, foarte discret, de altfel, în toate culorile. Mi-am pus pardesiul pe deasupra, pentru că aşa cerea anotimpul şi m-am dus acasă. Nu pusese lanţul la uşă, aşa că am deschis foarte simplu, cu cheile mele. I-am văzut în aceeaşi încăpere şi am spus «bună seara». Că nu au făcut infarct pe moment, este fix treaba lor. Pe atunci fumam, am deschis şifonierul şi mi-am luat un pachet de ţigări, de parcă de asta venisem eu acasă, nu că m-ar fi stârnit femeia aia şi am plecat înapoi la teatru să joc. Numai eu ştiu cum am jucat actul II.”, a povestit actrița.

Tot Cristina Stamate a dezvăluit și că a încercat o perioadă să-și refacă mariajul, însă asta a făcut-o doar să-și dea seama că nu poate ierta infidelitatea. ”O vreme am trecut peste infidelitate, pentru că am zis că după 11 ani te mai saturi de persoana de lângă tine, dar apoi am pus punct. Scuzele nu ar fi mers la mine. Nu sunt genul”, a explicat Cristina Stamate la emisiunea „Dincolo de aparenţe”, a mai relatat aceasta.