Anamaria Vasile

Solutii usoare si ieftine ca sa scapi de mucegaiul din masina de spalat

Pe langa folosirea acestor trucuri ecologice, este important sa lasi masina de spalat deschisa dupa utilizare pentru ca excesul de umezeala sa se usuce. In acest fel, poti preveni acumularea microorganismelor care duc la aparitia mucegaiului.

Este important sa gasesti solutii care curata mucegaiul din masina de spalat. Pana la urma, acest aparat electrocasnic este indispensabil in orice locuinta, ne spala hainele si ne face viata mult mai usoara. Chiar daca este atat de necesara si utila, masina de spalat este unul dintre cele mai neglijate dispozitive din casa in ceea ce priveste intretinerea si dezinfectarea. Multe persoane considera ca nu este necesar sa o curete in mod regulat, deoarece aceasta intra in contact cu detergentul si alte produse de curatare.

Problema este faptul ca, desi nu observam acest lucru la inceput, in masina de spalat se acumuleaza bacterii si mucegai care o impiedica sa functioneze in mod corespunzator si creeaza mirosuri neplacute. In plus, garnitura de cauciuc si peretii masinii retin umezeala si urme de detergent, creand mediul ideal pentru inmultirea microorganismelor.

Din fericire, nu este nevoie sa folosesti produse chimice agresive din comert pentru a mentine acest aparat electrocasnic in stare optima. Mai jos, iti prezentam 3 solutii ecologice minunate care curata mucegaiul din masina de spalat. Acestea sunt extrem de ieftine si usor de preparat!

Lamaie si apa oxigenata

Zeama de lamaie curata mucegaiul din masina de spalat. Prin combinarea proprietatilor antimicrobiene si antifungice ale lamaii cu cele ale apei oxigenate, obtii produsul ideal pentru o ingrijire ieftina si usoara a masinii de spalat. Amestecul de apa oxigenata si lamaie elimina reziduurile de detergent acumulate in masina de spalat si neutralizeaza mirosul neplacut cauzat de mucegai.

Ingrediente:

6 cani de apa (1,5 litri)

¼ cana de zeama de lamaie (62 ml)

½ cana de apa oxigenata (125 ml)

Materiale necesare:

1 vas adanc

1 carpa din microfibre

Mod de preparare:

Pune apa intr-un vas adanc si adauga zeama de lamaie si apa oxigenata. Dupa ce s-au amestecat bine toate ingredientele, solutia este gata de folosit!

Mod de utilizare:

Pulverizeaza produsul pe garnitura de cauciuc a masinii de spalat, dar si direct pe cuva. Lasa-l sa actioneze 10 – 15 minute, apoi indeparteaza excesul cu o carpa din microfibre. Mai tarziu, pentru o curatare in profunzime, pune produsul ramas intr-unul dintre sertarasele pentru detergent si porneste un ciclu normal de spalare cu apa fierbinte. In acest fel, vei dezinfecta tot interiorul masinii, dar si furtunurile.

Otetul de mere curata mucegaiul din masina de spalat

Prin diluarea otetului de mere in apa calda, obtii o solutie dezinfectanta care curata mucegaiul din masina de spalat, dar si bacteriile, ciupercile si alte microorganisme. Cand il aplici, amestecul de otet si apa elimina petele inchise la culoare de mucegai de pe garniturile din cauciuc si urmele de detergent acumulate pe cuva si furtunuri.

Ingrediente:

5 cani de apa (1,2 litri)

½ cana de otet de mere (125 ml)

Materiale necesare:

1 sticla cu pulverizator

1 carpa din microfibre

Mod de preparare:

Pune apa la incalzit. Dupa ce da in clocot, adauga otetul de mere. Toarna solutia intr-o sticla si pastreaza restul amestecului.

Mod de utilizare:

Pulverizeaza lichidul pe garnitura de cauciuc si curata mucegaiul din masina de spalat cu o carpa din microfibre. Pune restul solutiei in compartimentul pentru detergent si porneste un ciclu scurt de spalare. La final, deschide masina si las-o doua ore sa se aeriseasca.

Otet alb si zeama de lamaie

O solutie din otet alb si zeama de lamaie ajuta la dezinfectarea compartimentelor pentru detergent ale masinii de spalat, precum si a cuvei, a furtunurilor si a zonelor greu accesibile. Cele doua ingrediente elimina ciupercile care duc la dezvoltarea mucegaiului si neutralizeaza mirosurile neplacute.

Ingrediente:

5 cani de apa (1,2 litri)

1 cana de otet alb (250 ml)

¼ cana de zeama de lamaie (62 ml)

Materiale necesare:

1 sticla cu pulverizator

1 carpa sau 1 burete

Mod de preparare:

Incalzeste apa, apoi adauga otetul alb. Adauga apoi zeama de lamaie si amesteca bine ingredientele.

Mod de utilizare:

Pune o cantitate mica din amestec in sticla cu pulverizator si imparte restul intre cuva si sertarasul pentru detergent. Pulverizeaza lichidul pe garnitura de cauciuc si sterge mucegaiul cu un burete. Porneste un ciclu scurt de spalare pentru ca produsul ramas sa poata curata zonele greu accesibile. La final, deschide masina si las-o sa se usuce.

Dupa cum ai vazut, in doar cateva minute iti poti curata masina de spalat in profunzime. Daca nu ai facut acest lucru pana acum, poti incepe oricand. Alege oricare dintre aceste solutii naturale si foloseste-o cel putin de doua ori pe luna!