Anamaria Vasile

Soțul din cel mai longeviv cuplu din lume s-a stins din viață la 110 ani. Soția de 104 este în doliu

Julio Mora a decedat la venerabila vârstă de 110 ani. Bărbatul ecuadorian a murit în somn la locuința din capitala Quito. Căsnicia sa cu Waldramina Quinteros a durat nu mai puțin de 79 de ani!

Julio Mora a decedat săptămâna trecută la venerabila vârstă de 110 ani. Bărbatul ecuadorian a murit în somn la locuința din capitala Quito. Căsnicia sa cu Waldramina Quinteros a durat nu mai puțin de 79 de ani!

Cuplul s-a căsătorit pe 7 februarie 1941, după ce avuseseră anterior o relație de șapte ani. Recordul căsniniciei lor fusese recent omologat de Cartea Recordurilor Guinness, cei doi parteneri având o vârstă cumulată de 214 ani și 358 de zile. Lui Julio Mora i-au supraviețuit patru copii, 11 nepoți și 21 de strănepoți, conform revistei britanice LAD Bible. Unul dintre fii Waldraminei și ai lui Julio a decedat la 58 de ani.

Julio s-a născut pe 10 martie 1910, în timp ce Waldramina pe 16 octombrie 1915. Relația lor nu a fost privită cu ochi buni de familie la început, cei doi având de dus o luptă grea cu rudele pentru a fi acceptați. În acest sens, rudele nu au fost prezente la căsătoria religioasă a celor doi, oficiată la Biserica El Belén. Acest lăcaș de cult este cel mai vechi construit de spanioli în capitala Ecuadorului. Absența familiilor de la frumosul eveniment nu i-a oprit pe Julio și Waldramina să trăiască o frumoasă poveste de dragoste ce s-a întins pe 79 de ani.

Astfel, ei au celebrat inclusiv nunta de diamant la 75 de ani de căsnicie. Mai mult, Waldramina Quinteros susținea într-un interviu că nu a avut niciodată certuri cu soțul ei, disputele fiind mereu unele de natură minoră. Cei doi conchideau că secretul unei căsnicii de lungă durată conține dragoste, maturitate, unitate în familie și respect reciproc.