Anamaria Vasile

Stiinta confirma : cainii pot recunoaște o persoana rea

O pisică sau un catel? Aceasta este o întrebare care a fost dezbatută de ani de zile. Iată încă un fapt despre câini care vă pot schimba opinia despre ce animal de companie să luati. Ai încredere în câinele tău, dar el are încredere în tine?

Studiul a fost realizat de Akiko Takaoka de la Universitatea din Kyoto din Japonia . Omul de știință și colegii săi doreau să știe dacă un câine ar avea încredere într-o persoană care a mințit. Cercetătorii au împărțit experimentul în 3 părți. Ei au vrut să știe dacă câinele ar putea înțelege dacă o persoana este sau nu de încredere.

Grupul de oameni de știință susține că cercetarea are o potențială implicare în studiile comportamentale ale câinilor. Studiul ne spune că, câinii preferă ca această lume să fie sigură , potrivit lui John Bradshaw, la Universitatea din Bristol.

În experiment , proprietarii câinilor le arăta mai întâi un recipient cu alimente. Câinele ar fugi la el. Apoi, un recipient fără hrană . Câinii au fost păcălit și se apropie de acesta.Cainii ar fugi la un obiect pe care proprietarul lor l-ar indica. Astfel, câinii înțeleg gesturile umane . Și dacă gesturile sunt inconsecvente, câinele poate deveni nervos și stresat .

A treia oară, câinii nu au mai urmat mâna indicatoare. 34 de câini au participat la experiment și au arătat toti aceleași rezultate, potrivit revistei Animal Cognition Journal . Câinii își vor folosi experiența anterioară pentru a ști că o persoană este mincinoasa.

Dl. Takaoka intenționează să continue experimentul cu lupii, deoarece sunt rudele apropiate câinilor. Experimentul actual demonstrează, de asemenea, că la fel ca oamenii, câinii sunt curioși despre lucruri noi.

Mai multe studii afirmă : câinii de asemenea controlează modul în care alți oameni interacționează cu proprietarii lor . Într-un experiment, proprietarii câinilor au cerut ajutorul oamenilor. Ulterior, oamenii încearcă să ofere câinilor un biscuite.

Și animalele de companie ne-au surprins!Câinii nu iau biscuitele de la oamenii care s-au comportat într – un mod rău sau nepoliticos față de proprietarii lor . Ei prefera să fie hrăniți de cei care l-au ajutat pe stapanul lor. Oamenii nepoliticoși și agresivi nu au putut câștiga încrederea câinilor.

Un alt studiu, raportat de Neuroscience și Biobehavioral Reviews , afirmă : câinii citesc în mod clar comunicarea dintre proprietari și străini. În experiment, proprietarii câinilor au cerut 2 grupe de străini pentru ajutor. Câinii au arătat o bună înțelegere a normelor sociale. Ei au evitat oamenii care au ridicat tonul la proprietarii lor.

DA, cainii pot citi gesturile si expresiile faciale. Acum știm mai multe despre ei și am aflat ca sunt mult mai inteligenți decât am fost convinși să credem ! Ei pot descifra gesturile noastre și pot decide, de asemenea, dacă doresc să urmeze indiciile sociale.

Cu toate acestea, studiile arată că, în general, câinii trăiesc în prezent fără a avea în vedere prea mult trecutul sau viitorul.Dacă vă înșelați câinele, acesta nu va avea încredere in dvs. Dacă câinele tău nu-ți place prietenii , poate că e ceva în neregulă în prieteniile tale.