Anamaria Vasile

Sucul de lămâie – remediu pentru pietrele la rinichi

Din cauza pietrelor de rinichi suferă din ce în ce mai mulți oameni. Dar de acestă problemă se poate scăpa cu ajutorul unui remediu foarte simplu și la îndemâna oricui.

Soluția pe care ți-o vom propune astăzi este extrem de ieftină și de eficientă, mai ales dacă este folosită la timp.

Este vorba despre lămâie, mai exact despre sucul acestui fruct. Despre efectele pietrelor la rinichi s-au făcut mai multe studii în urmă cărora s-a ajuns la concluzia că o persoană din zece poate să dufere din cauza acestei afecțiuni.

De fapt, pietrele de la rinichi nu înseamnă altceva decât niște minerale combinate cu alte reminiscențe care s-au întărit în organism și care s-au deplasat anume în rinichi sau în tractul urinar.

Printre primele și cele mai importante semne ale pietrelor de la rinichi se regăsesc durerile de stomac, sânerările din timpul procesului de urinare, dar și durerile din timpul lui.

Atunci când pietrele la rinichi sunt descoperite în timp util acestea pot fi tratate cu ajutorul unor remedii pregătite în condiții de casă. Și totuși chiar și dacă tratamentele naturiste dau roade, e nevoie să ajungi la un control de specialitate pentru rezultate mai exacte.

Pentru că dacă problema este mai gravă, atunci doar intervenția unui medic te poate ajuta. Dar dacă știi sigur deja că problema nu este foarte grvă te poți descurca singur, folosind banalul, dar eficientul suc de lămâie.

Acidul care se găsește în conținutul sucului de lămâie ajută la prevenirea pietrelor de la rinichi pentru că ajută la creșterea nivelului de aciditate din conținutul urinei.

Datorită acestui acid peste pietre se pune un strat care le împiedică să se mărească sau să ajungă în alte organe.

Dacă afecțiunea este abia la început, pietrele pot fi dizvoltate complet doar cu ajutorul acestui simplu suc. În asemenea cazuri este folosită în special lămâia tocmai pentru că ea conține cea mai mare cantitate de acid citric, prin comparație cu alte fructe citrice.

Este recomandat ca de la primele semne ale instalării pietrelor să începi să folosești sucul de lămâie preparat special pentru această situație.

Vei avea nevoie de 3 linguri de suc de lămâie amestecate cu alte 3 linguri de ulei de măsline organic. După aceea va fi nevoie să bei un litru de apă combinate cu sucul dintr-o jumătate de lămâie și o lingură de oțet de mere.

Bea aceste lichide de 2 sau de 3 ori pe zi și nu uita să îți ții la current medical cu starea ta de sănătate ca să te asiguri că lucrurile nu scapă de sub control și că aceste băuturi dau roade.

De asemenea ține cont și despre cât de important este hidratarea cu apă simplă, nu cu sucuri acidulate sau cu ceaiuri, chiar dacă acestea sunt sănătoase.

Foarte important este să elimini urina din organism imediat ce simți această nevoie, fără rețineri. Aceasta trebuie să fie în general o regulă, dar mai ales pentru oamenii care se confruntă cu probleme de rinichi.

Dacă vei împiedica nevoie de urinare riști să înrăutățești situația și nu este tocmai indicat, mai ales dacă urmezi un tratament de sine stătător.