Anamaria Vasile

Suma plătită de Brigitte Macron lunar pentru a-și aranja părul

Brigitte Macron este întotdeauna o apariție impecabilă atunci cînd este văzută în public, iar acest lucru nu pate veni fără costuri pentru bugetul Palatului Elysee. Un raport al Curții de Conturi din Franța arată că în decursul ultimului an Brigitte Macrona cheltuit 279.144 euro pentru salariile celor patru angajați pe care îi are în subordine.

Suma aceasta este trecută la cheltuielile primei doamne, scrie The Telegraph. Dar la această sumă se adaugă și alte cheltuieli care sînt trecute pe numele soțului său dar de care beneficiază mai mult soția președintelui decît liderul de la Elysee. De exemplu, palatul plătește lunar 5.200 de euro unei coafeze care le aranjează părul celor doi.

Din același raport rezultă că în 2018, soții Macron au cheltuit pe vacanțe 100 de mii de euro, iar cheltuielile totale ale Palatului au depășit cu 5,8 milioane de euro valoarea estimată în anul precedent. Francezii nu au reacționat însă foarte rău la sumele exorbitante cheltuite de cuplul prezidențial, fiind deja obișnuiți cu lideri care cheltuie sume exorbitante pentru îngrijirea personală.

De altfel soții Macron nu sînt nici pe departe cei mai cheltuitori. De exemplu, Carla Bruni-Sarkozy, prima doamnă a Franței în perioada 2008-2012, fosta top model avea 8 colaboratori cu un cost de 437.000 de euro anual.