Anamaria Vasile

Toti au fost in delir dupa reprezentatia acestei fetite de 13 ani

Courtney Hadwin este o fetiţă în vârstă de 13 ani, care a uimit atât juriul cât şi publicul din sală cu interpretarea originală a unei piese de mare dificultate.

Dacă în timpul conversaţiei de început vocea îi tremura vizibil, mărturisind că are foarte mari emoţii, pe parcursul reprezentaţiei i-a lăsat pe toţi cei prezenţi fără cuvinte. Aşa cum singură mărturiseşte, dintre toate materiile de la şcoală cel mai mult iubeşte muzica, iar acest lucru ne este demonstrat cu prisosinţă.

Cu o voce extrem de puternică, Courtney Hadwin a dat viaţă piesei „Hard to Handle” cântată în varianta originală de Otis Redding. Nimeni nu s-ar fi aşteptat ca această fetiţă cu vocea caldă şi emoţionată din debutul apariţiei ei să poată atinge registre muzicale de mare dificultate.

Energia debordantă pe care a demonstrat-o pe tot parcursul reprezentaţiei sale i-a fascinat pe toţi cei prezenţi. Din culise, tatăl trăia împreună cu ea aceleaşi emoţii, însă era încrezător că talentul fiicei lui va fi remarcat.

„Nu eşti din aceasta eră”, a spus Howie Mandel după ce ascultat vocea ei incredibilă. Ca recunoaştere a talentului ei vocal de excepţie, acesta a apăsat butonul auriu care a propulsat-o direct în semifinalele concursului.

O fetiţă blondă păşeşte pe scenă, dar câteva clipe mai târziu o reprezentaţie neaşteptată îi lasă pe juraţi fără cuvinte

Fiecare participant într-un concurs muzical vine în faţa juriului pentru a face dovada unui talent vocal de excepţie în speranţa că va fi apreciat la reala lui valoare. Vârsta nu constituie de multe ori un atu în sine, însă performanta vocală cu siguranţă contează de cele mai multe ori.

Sofia Shkidchenko este o fetiţă cu părul de aur, în vârstă de 11 ani, care a participat în cadrul concursului „Ucraina Got Talent” cu o interpretare originală a celebrei piese „Yodeling”.

Prezenţa ei scenică impecabilă, naturaleţea şi inocenţa vârstei pe care o are, deopotrivă cu aptitudinile sale vocale remarcabile, au făcut ca reprezentaţia ei să fie apreciată şi aplaudată la scenă deschisă. Bucuria care i se citeşte pe chip denotă o mare pasiune pentru muzică.

Nu este la îndemâna oricui să interpreteze acest refren destul de dificil din punct de vedere muzical datorită faptului că presupune o tehnică vocală desăvârşită. Modul în care Sofia îşi armonizează vocea şi îi oferă o coloratură de mare virtuozitate este extraordinar.

Spre finalul piesei interpretarea Sofiei ia o turnură cu totul neaşteptată datorită ritmului antrenant.

„Yodeling” este o formă de canto, care implică schimbări repetate şi rapide între registrul notelor joase de piept şi registrul notelor înalte. Cuvântul englez „yodel” este derivat din cuvântul german (şi iniţial austro-bavarez) „jodeln”. Această tehnică vocală este folosită în multe culturi din întreaga lume.