Anamaria Vasile

Toti au Ramas fara cuvinte cand au aparut acesti Barbati la aceasta NUNTA

In ciuda faptului ca fiecare nunta este unica, exista anumite traditii care vor fi intalnite la toate evenimentele de acest fel.

Fie ca vreti sa aveti o nunta traditionala sau nu, trebuie sa stiti ca in ceea ce priveste dansurile, invitatii vostri, mai ales cei care au luat parte la mai multe nunti, vor avea anumite asteptari.

Iata care sunt cele mai populare dansuri de la o nunta si care este semnificatia acestora!

Daca sunteti un cuplu modern si va doriti o nunta care sa iasa din tipare sau, cel putin, sa nu respecte in totalitate traditiile, Karena va sfatuieste sa le modernizati!

Aveti libertatea de a adapta totul dupa bunul plac, deoarece nunta voastra trebuie sa va reprezinte. Cititi sfaturile noastre in ceea ce priveste cele mai populare dansuri de la o nunta si stabiliti impreuna ce vi se potriveste si ce veti adapta.

Dansul mirilor, valsul mirilor sau valsul miresei

Acesta este primul dans si cel mai important. El va deschide receptia si, de obicei, se alege chiar un vals clasic cu care tinerii miri isi vor incepe viata impreuna.

Valsul mirilor simbolizeaza uniunea fericitului cuplu si intelegerea ce se asterne intre cei doi, iar pasii de dans si felul gratios in care cuplul se misca pe linia melodiei reprezinta promisiunea vietii care ii asteapta: o viata plina de cantec si de fericire.

Avand in vedere faptul ca dansul trebuie sa se potriveasca perfect cu personalitatea cuplului vostru, puteti alege absolut orice tip de muzica pentru valsul vostru: de la un dans de muzica populara sau unul latino, pana la un dans modern, pe ritmul muzicii pop, rock sau alternativa.

Iar daca sunteti cu adevarat noncoformisti si dansurile precum merengue, salsa, cha-cha sau reggaeton nu va incanta, puteti apela la un mix de melodii cu care sa va incantati invitatii si sa ii surprindeti. In cultura americana, acesta se numeste „evolution of dance” si consta, de obicei, intr-un mix care trece de la o melodie lenta, pentru inceput, pana la rock’n’roll si hip-hop.

Pana la urma, nu atat dansul pe care il alegeti este atat de important, cat faptul ca voi trebuie sa va simtiti cat mai bine si sa aratati asta, asa ca simtiti-va liberi sa dansati pe ce va pofteste inima si

va tin picioarele.

Dansuri populare nunta

Brasoveanca

Brasoveanca, un dans pentru cupluri, isi are originea in Ardeal. Este un dans lent la inceput, iar pe parcurs, ritmul se accelereaza. Acesta presupune formarea unui sir de cupluri, in care partenerii stau foarte aproape unul de celalalt si se danseaza, de obicei, facand doi pasi inainte, apoi doi inapoi, dupa care barbatul si femeia schimba locul.

Brasoveanca este un dans traditional romanesc, la care cel mai bine o sa danseze, probabil, parintii vostri sau cuplurile mai mature.

Daca vreti sa-l invatati si voi, cereti ajutorul cuiva, inainte de nunta, deoarece nu este atat de usor incat sa-l invatati direct pe ringul de dans. Cel putin nu fara cateva incidente si picioare calcate de tocuri ascutite.

Hora

Traditionala hora este deja un dans simbol al romanilor. Pentru ca nu exista nunta de la care hora sa lipseasca, noi va sfatuim sa nu uitati de ea in ziua cea mare. Aproape toti invitatii vor veni bucurosi pe ringul de dans sa incinga o hora cu mirii si sa se bucure alaturi de ei.

Coregrafia este cu adevarat simpla, ea presupunand doar ca dansatorii sa se prinda de maini, sa formeze un cerc si sa inainteze spre centrul horei, iar apoi sa revina la pozitia initiala.

Probabil ca vreun invitat mai pasionat sau chiar vreo invitata o sa va si incante cu cate un chiuit pur romanesc, specific pentru hore.

Iar voua nu va ramane decat sa va lasati purtati de val sau de… hora si sa va simtiti bine.