Anamaria Vasile

Trucuri care îți vor face machiajul să arate mai natural

În teorie, machiajul natural ar trebui să fie foarte ușor – este minim, ceea ce înseamnă și un efort minim, nu-i așa? Ne-am dori noi! Din fericire, există moduri prin care putem face ca machiajul nostru minimal să arate mai bine.

Iată câteva sfaturi în acest sens:

1. Personalizează-ți baza – poți adăuga crema de față în fondul de ten, va mai scădea din intensitatea culorii și va da pielii o finisare mai luminoasă. Poți folosi crema de zi preferată, sau chiar un primer în cazul în care deții așa ceva.

2. Folosește mai puțin anticearcăn – poate că suntem tentate să folosim mai mult produs atunci când vedem că puținele ore de somn se văd pe fața noastră prin cercurile negre de sub ochi. Un sfat util este să ne uităm în ochii noștri atunci când aplicăm un astfel de produs.

3. Ignorați etichetele produselor de machiaj – machiajul ar trebui să aibă mai multe scopuri. De cele mai multe ori nu vedem opțiunile pe care le avem fix în fața noastră pentru că acordăm prea multă atenție modului în care acestea sunt etichetate deja pentru noi.

Unele dintre cele mai interesante machiaje ies cu produse care nu sunt destinate neapărat acelei părți ale feței. Spre exemplu, o culoare foarte frumoasă pentru ochi poate proveni de la autobronzantul nostru, adaugă mai multă definiție ochiului.

4. Truc pentru gene – mascara poate să fie un produs aplicat în cantitate prea mare uneori, iar dacă vrei să ai un machiaj mai natural, genele încărcate pot strica asta. Un truc pe care îl încerca este să ne folosim de bețișoare de urechi peste care să punem puțin demachiant și să îndepărtăm cu ajutorul lor rimelul în exces.

5. Optează pentru definire, nu dramă – un sfat bun pentru machiajul ochilor este să folosim în locul tușului puternic un creion de sprâncene maroniu pe care să-l aplicăm la baza genelor. După aplicare, strângeți din ochi, pentru a împinge pigmentul la rădăcina lor.

Apoi, folosiți un disc demachiant pentru a îndepărta majoritatea culorii de pe pleoapă, lăsând pigmentul doar la rădăcina genelor. Acestea vor arăta definite într-un mod natural, fără linii dure.

6. Nu folosi prea mult blush – aplică blush-ul în mod normal, dar treci apoi peste obraz cu pensula de fond de ten folosită recentă. Asta va mai topi din intensitatea culorii pentru o finisare mai blândă.

7. Plasarea corectă a autobronzantului – cei mai mulți oameni folosesc pudra autobronzantă ca pe autobronzantul pentru corp, dar, pentru o apariție mai naturală, aplică bronzer-ul doar pe liniile exterioare ale feței. Această tehnică va încălzi fața în mod natural.

8. Pufoșește-ți rujul – rujurile mate sunt foarte la modă, dar acest gen de pigmentare îndrăzneață poate fi copleșitoare dacă vrei să ai parte de un machiaj mai natural. Pentru a îndulci puțin culoarea, folosește o pensulă cu puțin balsam de buze pentru a șterge pigmentul.

9. Modul inteligent de a face contour – nu trebuie să folosim acele trucuri complicate pentru a ne sculpta fața cu machiaj, trebuie doar să folosim produs de la ureche până către colțul buzei, fără să ne apropiem prea tare.

Loading...