Anamaria Vasile

Un magazin din Italia și-a deschis porțile pentru câinii de pe străzi. Unii dintre ei și-au găsit deja stăpân

Dacă te-ai bucurat când ai aflat că IKEA lansează o colecție de mobilier pentru animale, de data asta ți se va topi inima complet.

Unul dintre magazinele producătorului suedez s-a transformat în mult mai mult decât un simplu labirint de showroom-uri. Angajații IKEA Catania (Italia) au zis să le dea un nou rost covoarelor călduroase și canapelelor moi expuse pentru clienți: au umplut magazinul de câini maidanezi, care altfel n-ar fi avut unde să se refugieze de ploaie, vânt și ger.

Patrupezii s-au tolănit pe unde au apucat, sforăind liniștiți sub căldura acoperișului, lux de care ar merita să se bucure zi de zi. Dincolo de confortul unui spațiu frumos amenajat, angajații IKEA Catania i-au mângâiat și scărpinat pe toate părțile, i-au hrănit și unora chiar le-au găsit locuințe adevărate.

Aici sunt de lăudat clienții, care au uitat complet de dulapurile și paturile pentru care veniseră la magazin. „Unii căței chiar și-au găsit o familie, plecând acasă împreună cu clienți”, povestește Martine Taccia, vizitator impresionat de întreg peisajul.

Și sperăm ca toate magazinele IKEA din întreaga lume să adopte modelul extraordinar al staff-ului din Catania. Pe bune, nu-i păcat ca toată marfa aia expusă să se umple de praf? Mai bine de păr.