Anamaria Vasile

Tainele vieții prințesei din Arabia Saudită

Femeia, care distruge toate stereotipurile lumii musulmane!

Ca în poveste… Ameera Al-Taweel este prințesa Arabiei Saudite. Ea are 33 ani și viața ei într-adevăr ne amintește de istoriile reușite din domeniul fantasticului, pe care le ascultam în copilărie înainte de culcare. Totuși, în calea acestei frumoase din Orient există și piedici.

Ameera a fost căsătorită cu prințul Arabiei Saudite, însă, din păcate, în ianuarie 2014 căsnicia lor s-a destrămat. Conform presei, Al-Taweel era a treia soție și unica la acel moment. Cuplul nu avea copii, dar prințul avea doi urmași din prima căsătorie. Se spune că în contractul prenupțial exista un punct despre faptul că Ameera nu poate avea copii. Probabil acesta a și fost principalul motiv pentru divorț.

Însă Ameera Al-Taweel, o femeie ambițioasă, nu și-a pierdut speranța. În prezent ea se implică activ în activități sociale și luptă pentru drepturile femeilor din Arabia Saudită, pentru ca ele să poată obțină studii bune, să se îmbrace așa cum își doresc și să conducă automobilul.

Printre altele, Ameera este una dintre primele femei din țara sa natală, care a renunțat la stilul tradițional de vestimentație în favoarea hainelor moderne și elegante, în care se combină șicul european și splendoarea orientală.

Prințesa este o tânără educată. Ea a absolvit Universitatea din New-Haven (SUA), unde s-a specializat în Administrarea Afacerilor, iar acest lucru era imposibil să nu-i influențeze perspectivele asupra lumii.

Ameera Al-Taweel este vice-președintele Consiliului de Administrație al „Al-Waleed bin Talal Foundation” — o organizație internațională non-profit, care ajută proiectele de combatere a sărăciei, a consecințelor catastrofelor și susține drepturile femeilor și a reprezentanților diferitor confesiuni religioase.

A devenit cunoscut faptul că Ameera este prietenă cu Manal al-Sharif, care a publicat pe YouTube un video, în care conduce un automobil. Incredibil, dar ea a stat o săptămână la închisoare pentru acest lucru. Al-Taweel recunoaște că o consideră pe al-Sharif o femeie pur și simplu genială și curajoasă.

Este interesant faptul că Ameera are permis de conducere internațional și singură conduce mașina, când călătorește în străinătate.

Frumoasă și deșteaptă! Așa ceva nu se învață, așa te naști. Cred că, datorită unor astfel de oameni, ca ex-prințesa Ameera Al-Taweel, în secolul XXI drepturile femeilor nu vor mai fi încălcate. Dacă acest articol ți s-a părut interesant și util, distribuie-l