Anamaria Vasile

Varza calita cu taitei si sunca este ideala pentru un pranz satios sau cina

Gustoasa si simplu de preparat, varza calita cu taitei si sunca este ideala pentru un pranz satios sau cina

Varza este unul dintre cele mai sănătoase produse alimentare. Indiferent de cum alegi să o consumi varza este foarte benefică pentru organismul tău.

Aceasta își pune amprenta într-un mod pozitiv asupra sistemului tău digestiv, dar chiar și sistemul cardiovascular se poate bucura de toate efectele consumului de varză.

Este pliină de vitamine, de minerale și de alți nutrienți care îți mențin sănătatea la un nivel optim și reduc chiar și din greutatea în exces. Pentru că nu are foarte multe calorii ci chiar este destul de hrănitoare.

De asemenea varza poate să prevină anumite boli. Datorită conținutului mare de vitamina C varza poate să prevină scorbutul, ulcerul, chiar anumite forme de cancer, depresia și desigur răceala sau gripa.

Pentru că are foarte multe fibre varza poate să prevină orice afecțiune care are legătură cu digestia.

Resturile care se acumulează în colon se elimină mult mai ușor datorită verzei. Aceeasta ține la distanță și infecție pentru că are mult sulf care luptă cu ele.

Beneficiile pe care le are varza sunt nenumărate, așa că nu trebuie să eviți deloc consumul ei.

Astăzi îți vom prezenta o rețetă cu ajutorul căreia te vei bucura de un gust deosebit al verzei.

Vei avea nevoie de 370 de grame de șuncă, de 300 de grame de ceapă tocată, de un cățel de usturoi pisat, de jumătate de kilogram de varză tocată, de o lingură de ulei, de 8 linguri cu unt, de 250 de grame de tăiței, de sare și de piper.

Taie șunca sub formă de cuburi și prăjește-o în tigaie cu 3 dintre cele 8 linguri de unt până în momentul în care aceasta își schimbă culoarea. Acest lucru va dura cam 2 minute.

După această perioadă de timp mai adaugă încă 2 linguri de unt, usturoiul și ceapa și lasă-le să se rumenească la fel, aproximativ 2 minute.

Înainte ca să pui varza fă focul puțin mai mic, pune toată varza, cantitatea de ulei, și ține compoziția pe foc între 8 și 10 minute.

Condimentează după gust cu sare și cu piper. Și doar dddacă mai vrei, mai adaugă și alte condimente.

Acum trebuie să pregătești și tăițeii. Te vor ajuta mult instrucțiile de pe ambalajul lor. După ce au fiert și sunt gata, clătește-i puțin, scurge-i de excesul de apă și pune-i în tigaie, peste varză.

Adaugă apoi și restul de unt care ți-a mai rămas, și mai amestecă puțin în tigaie. Ține conținutul ei pe foc cam 2 minute și apoi o poți servi.