Anamaria Vasile

Vocea care a cucerit Italia, a cucerit si X Factor Romania

Intr-o seara cu multe voci bune, Madalina Lefter, de numai 15 ani, s-a evidentiat duminica seara la show-ul X Factor.

Veterana in acest domeniu, cu aparitii la Rai Uno si un duet de milioane cu Olivia Newton-John, Madalina a venit la X Factor hotarata sa castige concursul.

A cantat «One Night Only» a lui Jennifer Hudson si a confirmat ceea ce se stia deja: este o foarte buna artista!

X Factor este o competiție românească televizată care își propune să găsească noi talente muzicale vocale. Emisiunea face parte din franciza internațională The X Factor, al cărei format a fost creat în 2004 de Simon Cowell.

Concurenții sunt selectați pe baza unor audiții cu public.

Primul sezon al show-ului a început pe 17 septembrie 2011 și s-a terminat pe 1 ianuarie 2012, fiind câștigat de Andrei Leonte. Cel de-al doilea l-a avut câștigator pe Tudor Turcu și a debutat pe 23 septembrie 2012.

Concursul este produs de FremantleMedia și SYCOtv și are ca sponsori oficiali Orange România, Tymbark România și Wrigley România. „Factorul X” menționat în titlu se referă la o trăsătură indefinibilă care atrage calitatea de star.

Emisiunea este difuzată de televiziunea Antena 1. Cel de al treilea sezon l-a avut castigator pe Florin Ristei, cel de-al patrulea sezon a avut-o drept câștigătoare pe Adina Rădican, iar cel de-al cincilea sezon a fost câștigat de Florin Răduță.

Audițiile au loc în diferite orașe mari ale României, în săli cu public. Concurenții care au succes în audiții continuă să concureze în faza „taberei de pregătire” (denumită și „bootcamp”), apoi în faza „vizitelor la casele juraților” („judges’ home visit”).

Prin aceste etape, juriul triază calitativ concurenții astfel încât să existe câte patru în fiecare dintre cel trei categorii: „16-24 ani”, „Peste 25 de ani” și „Grupuri”.

Astfel, concurenții rămași trec în etapa galelor transmise în direct, în care publicul își votează preferații prin apeluri telefonice și mesaje scrise. Câștigătorul primește 200.000 de euro și un contract cu o casă de discuri

Emisiunea „X Factor” a fost creată pentru a descoperi oameni, anonimi pentru noi, talentați în domeniul muzicii. Însă, ca să reușești să ajungi în galele live, și în Marea Finală, nu ai nevoie doar de calități vocale, ci și de atitudine, prezența scenică, stofa de artist. Pe scurt, trebuie să fii un artist complet.