Anamaria Vasile

14 simptome care indică faptul că ai nivelul de zahăr din sânge foarte ridicat

Nivelul de zahăr foarte mare din sânge are legătură directă cu hiperglicemia. Această boală are niște semne pe care le putem depista atunci când încă sunt doar la începutul dezvoltării.

De aceea este foarte bine să le cunoști foarte bine de la început. Cel mai probabil ai nivelul de zahăr din sânge foarte ridicat dacă te doare foarte tare stomacul, dacă ți se face foarte des foame și te îngrași în mod constant fără ca să îți schimbi dieta.

Chiar dacă ești cel mai sănătos, dar dacă mânânci ceva foarte dulce, prăjituri, bomboane sau sucuri care conțin acid, ți se poate ridicat nivelul de zahăr din sânge în scurt timp.

Acest lucru este însă perfect normal. Însă pentru cazul în care nivelul de zahăr nu scade după o perioadă de timp atunci poate fi vorba despre diabet sau despre alte boli din această categorie.

Dar dacă vei cunoaște care sunt cele mai importante semne ale organismului care anunță aceste afecțiuni, le vei putea preveni sau le vei putea stopa după ce au început.

Principalii factori sunt printre cei ma comuni: de exemplu stresul. Atâta timp cât vei fi stresat, nivelul de zahăr din sânge va rămâne la un nivel foarte ridicat.

Același lucru se va întâmpla în corpul tău și dacă vei avea un ritm al vieții agitat și vei ignora în totalitate dieta alimentară care va trebui să fie cât mai echilibrată.

Dacă tu o vei neglija și vei mânca doar alimente procesate, pregătite prost și mâncate repede, zahărul din sângele tău nu va coborî, ci din contra.

Nu este nicio surpriză că alimentația proastă are o influență și mai negativă în cazul în care lipsesc cu desăvârșire și exercițiile fizice de orice fel, fie că sunt făcute în aer liber, la sală cu sau fără antrenor sau chiar la tine acasă. Benefică este chiar și o scurtă plimbare de câteva zeci de minute.

De asemenea, medicamentele vor avea un cuvânt greu de spus asupra nivelului de zahăr din sânge. Chiar dacă tu vei urmări să tratezi o cu totul altă boală.

Este foarte important să știi că glicemia mare din sânge nu înseamnă că deja suferi de diabet. Totuși nici nu trebuie să fii foarte relaxat, pentru că este un semn foarte important.

Dar există și situații în care cei care suferă de un nivel de zahăr foarte ridicat în organsm nu prezintă niciunul dintre aceste semne.

Însă medicii sunt foarte fermi pe poziții: acestea sunt printre cele mai frecvente semne ale zahărului din sânge.