Anamaria Vasile

5 greșeli pe care toți le fac când țin o dietă

E anotimpul în care toți încep câte o dietă, din dorința de a arăta cât mai bine în sezonul călduros. Cu toate acestea, rezultatele întârzie să apară. Și asta din cauza greșililor pe care toți le fac când țin o dietă. Ce fac, mai exact?

Greșeli pe care toți le fac când țin dietă

Nu dormi suficient

Mulți cred că privarea de somn ar ajuta, cumva, slăbitul. Nimic mai GREȘIT! Un adult are nevoie între 7 și 9 de somn, iar un somn mai scurt nu înseamnă decât că organismul tău va secreta hormonul grelină, care stimulează apetitul. De aici și senzația de foame de cum te trezești…

Mănânci prea puțin dimineața

Unii cred într-un mic dejun frugal, un suc și gata. Din nou, eronat. Prima masă din zi ar trebui să fie bogată în proteine și fibre. E în regulă dacă mănânci ouă fierte, felii de pâine integrală, brânză degresată și legume. Așa, mesele următoare vor fi mai ușoare, deoarece te vei simți sătul pentru mai mult timp.

Te infometezi

Poate e cea mai mare greșeală făcută de cineva care vrea să țină o dietă. Asta pentru că-n urma înfometării ajungi să fii victimă sigură a fenomenului yo-yo: azi nu mănânci, mâine recuperezi și plusezi. Cel mai bine e să-ți respecți organismul și să-i oferi alimente sănătoase și slabe în calorii atunci când cere. Un fruct, o legumă, între mese, atunci când foamea se face simțită, ar trebui să țină înfometarea la distanță.

Alegi băuturi dietetice

În afară de apă și ceai, nu există așa ceva. Cele din comerț conțin cel mai adesea îndulcitori, care nu se împacă foarte bine cu dieta ta.  Și mare grijă și la smoothie-urile făcute în casă, cu banane, căpșuni și fructe bogate în zaharuri naturale. Numărul lor chiar contează!

Crezi că dieta e de ajuns și sari peste ”sport”

E discutabil subiectul, însă toate studiile au arătat că dieta îmbinată cu sportul este calea spre succes în a piede centimetri din talie. Nu e nevoie să-ți faci abonament la sală ori să-ți petreci timpul pe pista de alergat pentru a slăbi, deși acestea ar ajuta grozav. E suficient să adaugi mersul pe jos ca rutină zilnică. Sunt suficiente aplicații de telefon care te ajută să-ți monitorizezi caloriile arse prin mers. Mult succes!