Anamaria Vasile

Acești moldoveni au arătat cel mai tare dans de nuntă! Dansatorii parcă sunt pe arcuri

Nunțile sunt unele dintre cele mai fericite evenimente din viața unui cuplu. Atunci când două persoane hotărăsc să se căsotorească, atunci își declară dragostea necondiționată unul în fața celuilalt, fără să mai aibă vreo reținere legată de viitorul lor.

Bineînțeles, nunțile, ca și organizare, reprezintă o mare bătaie de cap. Nașii, invitații, locația, ținutele, aranjamentele florale, mâncarea, muzica, totul ridică nivelul de stres al mirilor la cote maxime.

Tocmai de aceea, atunci când vine momentul petrecerii, toată lumea se poate relaxa și se poate bucura de dans, mâncare, băutură și voie bună.

Acesta a fost și cazul mirilor din acest filmuleț, un cuplu din Republica Moldova care, împreună cu prietenii lor și un grup de dansatori profesioniști au făcut un spectacol de zile mari.

Mireasa a fost cea care a atras atenția, mai ales că a reușit să țină pasul cu toată lumea, chiar dacă purta o rochie pufoasă care părea destul de grea.

Melodia autentic moldovenească era una foarte rapidă și ritmul amețitor a făcut dansatorii să pară pe arcuri. Aceștia s-au descurcat remarcabil, iar toată coregrafia în sine a fost superbă, punând în evidență, pe rând, atât fetele, cât și băieții.

Toți invitații i-au aclamat pe miri și prietenii lor, iar imaginile au strâns peste un milion de vizualizări pe Youtube.

Dansul a durat mai mult de cinci minute, timp în care dansatorii nu s-au oprit aproape deloc, ceea ce a făcut totul extrem de dificil, dar aceștia au rămas pe parcursul întregului dans cu zâmbetul pe buze, cu multă voie bună și cu o atitudine care a umplut inimile de fericire până și oamenilor care îi privesc de acasă, din fața calculatoarelor.

Tradițiile și obiceiurile trebuie păstrate, chiar dacă, de cele mai multe ori, acestea îngreunează misiunea mirilor. Totuși, unele dintre ele sunt frumoase și au o semnificație aparte, făcând din folclorul nostru un motiv pentru a fi cunoscuți în toată lumea.

Dansul moldovenilor ne demonstrează că tinerii încă nu s-au descotorosit de ceea ce presupune tradiții, obiceiuri, dansuri și melodii, iar asta este de apreciat.

Astfel de imagini sunt emoționante, iar bucuria cu care au prezentat acești tineri dansul este partea care, putem spune, ne încântă cel mai tare.

Nunțile românilor și ale moldovenilor sunt cunoscute pentru dansurile lor speciale, spre deosebire de nunțile altor culturi unde nu se dansează aproape deloc, iar petrecerile de nuntă durează doar câteva ore, timp în care se stă la masă și se mănâncă. Plictisitor, nu-i așa?

Vă invităm să priviți unul dintre cele mai dificile și surprinzătoare dansuri efectuate vreodată de o pereche de miri și să vă bucurați, împreună cu ei, de unul dintre cele mai frumoase și speciale momente din viața lor.