Anamaria Vasile

Alertă METEO! Nici nu vă imaginați ce vreme ne așteaptă: Va fi prăpăd în toată țara

Românii au avut parte de o vreme incredibil de frumoasă în ultimele zile, însă meteorologii au venit cu informații menite să alerteze o țară întreagă. Cu alte cuvinte, nici nu ne imaginăm ce ne așteaptă după temperaturile de 17-18 grade de care ne-am bucurat în ultima perioadă.

Nici nu ne putem imagina ce ne așteaptă după ce cele trei zile cu temperaturi de primăvară. Meteorologii au oferit informații de ultima oră iar în aceste momente este alertă meteo. Și asta pentru că detaliile oferită indică o răcire bruscă a vremii.

La munte este cod galben de vânt puternic și ninsori, iar de marţi, în țară, vin ploile, iar temperaturile scad semnificativ.

Potrivit meteorologului Mihai Timu, temperaturile vor scădea treptat în zilele următoare. El a anunțat la Digi24 că că în ţară va ninge, în unele zone urmând să se depună strat consistent de zăpadă, iar vântul va sufla în rafale cu peste 100 de kilometri, viscolind zăpada.

Vremea își face de cap

Vremea își va face de cap începând cu ziua de marți, când aerul rece va pătrunde în România. Prima oară se va resimţi mai întâi la munte, unde vor fi ploi, lapoviţă şi ninsoare, urmând ca aceste fenomene meteorologice să se extindă în toată ţara.

Încă de marţi, la munte se va depune strat consistent de zăpadă, a spus meteorologul.

În prima fază, în celelalte zone, vor fi ploi. De miercuri însă ploile se vor transforma în ninsori care vor cuprinde Maramureşul, Transilvania şi nordul Moldovei.

De miercuri va fi prăpăd

Miercuri seară, va începe să ningă în jumătatea de sud a ţării, inclusiv în Bucureşti, iar vântul va viscoli zăpada.

Temperaturile vor scădea, astfel că la jumătatea săptămânii nu vor mai depăşi maxima de 7 – 8 grade Celsius. Noaptea va fi ger, maximele fiind de minus 10 grade Celsius.

Nici în Capitală lucrurile nu vor sta tocmai roz. În Bucureşti va începe să ningă de miercuri seară, când este aşteptat să se depună strat de zăpadă de câţiva centimetri.